У Хотелу „Фонтана“ одржано првенство Србије у шаху

Аутор:Срећко Станојчић

Уз све епидемиолошке мере, у организацији Шаховског савеза Србије, у Врњачкој Бањи је од 7. до 13. децембра одржано 14. Појединачно првенство Србије у шаху за мушкарце и жене. Такмичење је одржано у Хотелу „Фонтана“, али је  „online“ преношено уживо преко интернета.

На самом отварању, након интонирања химне и представљања свих такмичара, присутне су поздравили потпредседник Шаховског савеза Србије Обрен Ћетковић, у име организатора, директор Шампионата Маријан Стричевић, директор маркетинга и продаје хотела „Фонтана“ Ивона Боројевић и главни судија Шампионата Небојша Баралић. Такмичење је у име Општине Врњачка Бања званично отворио Дане Станојчић, заменик председника СО Врњачка Бања.

Прве потезе, а самим тим и симболичан почетак партије, повукли су Ивона Боројевић, директор маркетинга и продаје хотела „Фонтана“ и Дане Станојчић, заменик председника СО Врњачка Бања.

У женској конкуренцији на турниру је наступило десет такмичарки, а просечан рејтинг учесника турнира износи 2.232 поена, што га по ранијој класификацији сврстава у осму категорију велемајсторских турнира.

Светска шаховска федерација (ФИДЕ) је на свом веб сајту објавила вест да је 14. Појединачно првенство Србије за мушкарце и жене организовано у Врњачкој Бањи, што је још један позитиван сигнал од стране ФИДЕ упућен Шаховском савезу Србије.

Победници 14. Појединачног првенства Србије у шаху за 2020. годину су Александар Инђић и Теодора Ињац.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ