Хронологија

ЗИМСКА ШКОЛА ПОЉОПРИВРЕДЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ
U okviru zimske škole poljoprivrede koju organizuje Komisija za poljoprivredu Opštine Vrnjačka Banja, održano je predavanje na temu "Malina nekada i sada" u prostorijama Inovativno razvojnog centra u Vrnjačkoj Banji. Predavač je bio agronom Miloš Perišić ispred firme "Floriva" iz Ivanjice, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom sadnog materijala jagodičastog i bobičastog voća.
Даниел Цоковић
РЕДОВНА СЕДНИЦА СО ВРЊАЧКА БАЊА
Sednica SO Vrnjačka Banja, 20. po redu, održana je 30. marta a pred odbornicima lokalnog parlamenta našlo se osamnaest tačaka plus tačke dopune. Odbornici su razmatrali godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Vrnjačka Banja, odluku o dopunskim pravima u oblasti boračko- invalidske zaštite kao i odluku o usvajanju lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u opštini Vrnjačka Banja od 2023-2025. godine. Pred odbornicima su se našle i brojne odluke iz oblasti imovinsko pravnih odnosa kao i odluka o obrazovanju komisije za rodnu ravnopravnost.
Ана Стојковић
HOTEL HOUSEKEEPING У ТЕХНОЛОШКОМ VORTEX-u
Velika godišnja konvencija hotelskih hauskiping menadžera i predstavnika njihovih timova, održana je u Hotelu „Fontana“, 30. i 31. marta, kao prvi regionalni susret predstavnika ovog hotelskog sektora, u organizaciji strukovnog udruženja Ambasadori dobre usluge. Konvenciju je otvorio Boban Djurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.
Марина Ст. Јанковић
АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ОТРОЦИМА
Mesni odbor Crvenog krsta Otroci u saradnji sa OO Crvenog krsta i Službom za transfuziju krvi iz Kragujevca, organizovao je drugu akciju ove godine dobrovoljnog davanja krvi, u prostorijama Mesne zajednice u Otrocima, tokom koje je prikupljeno 33 jedinice dragocene tečnosti.
Даниел Цоковић
НОВА ГАСНА КОТЛАРНИЦА ЗА ШКОЛУ У ВРЊЦИМА
Osnovna škola „Mladost“ Vrnjci dobila je sredstva od Ministarstva zaštite životne sredine za novu gasnu kotlarnicu. Ministarstvo je opredelilo 220 miliona dinara koji su na osnovnu javnog konkursa raspodeljeni za 27 projekata
Весна Ђорђевић
СОЦИЈАЛНО УКЉУЧИВАЊЕ РОМА
Javna rasprava o nacrtu Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Opštini Vrnjačka Banja za period 2023. do 2025. ,održana je u vrnjačkoj Skupštinskoj sali u okviru redovne procedure usvajanja dokumenta.
Весна Ђорђевић
ИСТРАЖИВАЊЕ О СОЦИЈАЛНИМ И ЕКОНОМСКИМ ПРАВИМА ДЕЦЕ
Mreža za decu Srbije čiji je član Centar za decu i omladinu Vrnjačka Banja završila je istraživanje o socijalnim i ekonomskim pravima dece kao ljudska prava. Istraživanje je izvršeno na reprezentativnom uzorku od preko 500 učesnika, odnosno dece uzrasta od 14 do 18 godina u državi Srbiji.
Марина Ст. Јанковић