Хронологија

ИЗЛОЖБА „ФИЛМСКИ ПЛАКАТ“ НА ФЕСТИВАЛУ
Изложба „Трагови једног времена – Филмски плакат 1970 – 1979“ отворена је другог фестивалског дана у Конференцијској сали Хотела „Фонтана“.
Весна Ђорђевић
ЕКИПА ФИЛМА „АЛА ЈЕ ЛЕП ОВАЈ СВЕТ“  ПРЕД НОВИНАРИМА
Фестивал сценарија у Врњачкој Бањи отворила је ове године премијера „Ала је леп овај свет“, а  екипа филма представила се новинарима у прес центру Хотела „Фонтана“ на првој конференцији тачно у подне. Модератор конференције за медије био је и овај пут мастер драматургије Иван Велисављевић, филмски критичар.
Весна Ђорђевић
ОДРЖАН СИМПОЗИЈУМ 46. ФЕСТИВАЛА ФИЛМСКОГ СЦЕНАРИЈА
Тема овогодишњег фестивалског Симпозијума, одржаног јуче, 13. августа у изложбеном салону Народне библиотеке“Др Душан Радић“, била је „Хришћанство на филму“.
Срећко Станојчић
ПОЧЕО 46. ФЕСТИВАЛ ФИЛМСКОГ СЦЕНАРИЈА
Savršen uvod u otvaranje 46. Festivala filmskog scenarija bio je koncert Simfonijskog orkestra „Zamak umetničke muzike“ na Trgu kulture. Pod dirigentskom palicom Ivana Markovića orkestar je efektno izveo filmsku muziku, melodije koje su ovekovečene u našim i stranim filmovima.
Марина Ст. Јанковић
ЗАВРШЕНИ ОВОГОДИШЊИ ДАНИ ДАНИЛА БАТЕ СТОЈКОВИЋА
Уз главни лајтмотив манифестације, а то је  сећање на великане српског глумишта, овогодишњи „Дани Данила Бате Стојковића“,  завршени су у вечери 11. августа позоришном представом  „Не очајавајте никада“ у амфитеатру који носи име легендарног почившег глумца.
Срећко Станојчић
ОКУЛТНИ  ШОК У ВРЊАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ
Незванични почетак 46. Фестивала филмског сценарија догодио се синоћ, 11. августа у врњачкој библиотеци „Др Душан Радић“, где је одржана трибина „Окултни шок“ по угледу и ауторству култне емисије „Шок коридор“
Срећко Станојчић
ТСС ТОУР У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ
Другу годину за редом,  на тениским теренима СЦ „Каровић“ у Врњачкој Бањи организује се ТСС ТОУР за сениорке и сениоре за који наградни фонд од 3000€ обезбеђује Тениски савез Србије.
Редакција
„ПРЕДСТАВА ХАМЛЕТА У СЕЛУ МРДУША ДОЊА“
Дипломска представа студената четврте године глуме у класи проф. Игора Ђорђевића и Милице Краљ „Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња“ Ива Брешана, одиграна је 10. августа на Амфитеатру „Д. Бата Стојковић“ у оквиру манифестације „Дани Данила Бате Стојковића“. Ментор и редитељ ове представе је проф. Милица Краљ.
Марина Ст. Јанковић
ПОЖАРИШТЕ НА ГОЧУ УСПЕШНО ПОШУМЉЕНО
Последице пожара на Гочу у којем је изгорело око 12 хектара борове шуме 2013. године, почеле су да се санирају 2016. године. Надлежност  ЈП „Шуме Гоч“ је и одржавање гочких шума, па је након трогодишњег периода неопходног за опоравак земљишта после пожара, почело пошумљавање садницама црног и белог бора. Коначан  биланс достигао је око 50 хиљада садница, од којих се примило око 80%
Срећко Станојчић