Хронологија

МАРИЧИН СВЕТ ИЛУСТРАЦИЈА
Naša mlada umetnica Marica Kicušić nastavlja da gradi uspešnu karijeru ilustratora. Ove godine štampano je nekoliko dečjih knjiga koje je Marica ilustrovala neodoljivim, njoj svojstvenim crtežima, a jedna od izdatih knjiga je i nagrađena.
Марина Ст. Јанковић
32. ЗБОР УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКИХ РАДНИКА, УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА СРБИЈЕ
Ugostiteljsko-turistička škola iz Vrnjačke Banje sveukupni je pobednik 32. Zbora ugostiteljsko-turističkih radnika, učenika i studenata Srbije čiji je domaćin bila Vrnjačka Banja 23. i 24. Novembra. Poprište dešavanja bio je Hotel „Banbus“, dok je tradicionalni pokrovitelj dvodnevne manifestacije Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Весна Ђорђевић
ПРВА НАГРАДА ЗА ПРИЧУ ДИМИТРИЈА ДМИТРОВИЋА
Povodom Međunarodnog dana deteta, koji se 20. novembra obeležava širom sveta, pobednicima konkursa za nedovršenu priču „Mače na udaru vetra“, na kojem su učestvovali đaci iz čitave Srbije, poslate su nagrade. Na konkursu ,,Nedovršena priča 2021.“ ustanovljenom pre osam godina povodom obeležavanja 130 godina od rođenja Branislava Nušića, učestvovala su 222 đaka, a pristigli radovi pokazali su da Srbija ima mnogo talentovane dece, dece koja neguju pisanu reč. Konkurs su organizovale dve beogradske organizacije, Prijatelji dece Voždovac i Zemun
Марина Ст. Јанковић
ЖЕНСКИ ЦЕНТАР „МИЛИЦА“
Projekat „Znanjem protiv kovida“ realizuje Ženski centar „Milica“, implementira se u sklopu Projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“, finansira ga vlada Švedske, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj, u saradnji sa lokalnom samoupravom Vrnjačka Banja. Projekat traje od 1. novembra 2021. do 1. decembra 2021. godine.
Марина Ст. Јанковић
ЛЕГАТ  БАТЕ СТОЈКОВИЋА У ВРЊАЧКОМ АМФИТЕАТРУ
Захваљујући свом пријатељу Николи Џамићу, Данило Бата Стојковић, иако почивши,  највише успомена на себе, поред својих филмова, евоцира у Врњачкој Бањи. И сам је говорио да му је Врњачка Бања увек била у срцу и да је увек радо долазио. Летња позорница од 2010. године носи његово име , када је откривена његова спомен плоча, а однедавно у приземљу врњачког амфитеатра,  уређена је његова радна соба, са личним стварима, књигама које је волео да има у својој библиотеци и реквизитима по  којима је био препознатљив, попут шешира, штапа и луле.
Срећко Станојчић
МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА
Уручењем михољданских признања победницима и истакнутим појединцима када је реч о унапређењу и промоцији живота на селу, богатим културно-уметничким програмом завршена је дводневна манифестација „Михољски сусрети села“. Промовишући лепоте живота на селу, смотра је 19. и 20. новембра донела 16 дешавања на исто толико локација укључујући и повезујући свих 14 села врњачке општине, док је улогу домаћина имало Ново Село.
Весна Ђорђевић
ПРИЈЕМ СПОРТИСТА
Председник Општине, Бобан Ђуровић, 23. новембра у свом кабинету примио је Владимира Јовановића Пршу са сарадницом - представнике футсал репрезентације Србије и Нину Пантовић, државну првакињу у обарању руку.
Мила Васојевић