Универзитет у Крагујевцу, Врњачка Бања и Чачак о унапређењу сарадње факултета, привреде и локалне самоуправе

Аутор:Срђан Удовичић

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, присуствовао је састанку који је са својим сарадницима уприличио градоначелник Чачка Милун Тодоровић. Састанку су присуствовали и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, проректор проф. др Драган Ђуричић, декани чачанских факултета проф. др Данијела Милошевић и проф. др Тома Милошевић.

На састанку је било речи о унапређењу сарадње установа високог образовања, привреде и локалне самоуправе са циљем да се што бољим и ефикаснијим образовањем кадрова одговори на захтеве различитих привредних делатности, како у Чачку, где је састанак организован, тако и у општинама и градовима окружења.

За потребе средњег и високог образовања у академској четврти Чачка, поред великих инфраструктурних пројеката изграђених у претходних неколико година, приоритет је, како је на састанку наведено, чврста веза образованих установа и привредника, који се првенствено огледа у спремности средњих школа и факултета да одговоре на захтеве привреде образовањем што квалитетнијих кадрова.

Први човек града Чачка, Милун Тодоровић истакао је да су изградњом објекта Музичке школе, Ученичког дома и проширивањем капацитета Студентског дома, те иновирањем образовних профила у средњим стручним школама и на факултетима, створени одлични услови за средњошколце и студенте. Такође је навео да ће приоритет бити дуално образовање усаглашено са знањем и вештинама који су потребни привреди.

Ректор крагујевачког Универзитета проф. др Ненад Филиповић изразио је захвалност граду Чачку на подршци установама високог образовања, рекавши да је Факултет техничких наука у Чачку, најбројнији факултет Универзитета у Крагујевцу, према броју студената. Ректор је најавио реализацију иницијативе Универзитета да се формирају Савети послодаваца у свим градовима у којима се налазе факултети крагујевачког Универзитета.

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић током свог обраћања говорио је о потенцијалима Врњачке Бање и подршци локалне самоуправе најмлађем факултету Универзитета у Крагујевцу. Ђуровић је потврдио да ће општина Врњачка Бања несебично помоћи да се реализују заједничке идеје Факултета техничких наука у Чачку и Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

Декан Факултета техничких наука у Чачку проф. др Данијела Милошевић истакла је спремност чачанског Факултета да учествује у реализацији нових студијских програма у партнерству са другим факулететима. Она је такође говорила о новоакредитованим студијским програмима основних академских студија и похвалила сарадњу Факултета са привредницима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ