Интервју са Јеленом Савић, менаџером продаје и маркетинга Хотела „Лидер С”

Срђан Удовичић

„ЛИДЕР С“ – СЕДАМ ГОДИНА ПОСЛОВАЊА – Са предивним погледом на Централни бањски парк, у непосредној близини извора Топла вода, смештен је Хотел „Лидер С“. Већ пуних седам година својом особеношћу, стилом и пословним шармом иде у корак са потребама садашњег времена, савременог пословања и квалитета туристичких услуга. О пословању Хотела „Лидер С“, говорили смо са Јеленом Савић, менаџером продаје и маркетинга.

Избор великог броја гостију, за одмор, релаксацију, али и пословни туризам, био је управо Хотел „Лидер С“. По вашем мишљењу, шта је утицало на одлуку да баш овај хотел буде њихов избор?

– Хотел „Лидер С“ располаже са 23 смештајне јединице. Њихову структуру чине двокреветне и трокреветне собе, као и апартмани. Смештај у нашем објекту пружа осећај гостољубиве атмосфере и као такав омогућава опуштање, одмор и миран сан у угодном амбијенту. Када говоримо о опуштању, свакако морам напоменути и наш велнес простор, који гости могу користити, рецимо након напорних састанака у нашој конференцијској сали, која се налази на трећем спрату хотела. Конференцијску салу истичем из разлога, јер се из ње простире једна велика, лепа балкон тераса, која њеним корисницима омогућава да у паузама, управо на њој попију кафу или неки освежавајући напитак, а уједно и да се опусте и уживају у панорамском погледу на нашу Врњачку Бању.

Хотел “Лидер С”

Каква је структура гостију који се најчешће опредљују за услуге Хотела „Лидер С“?

– Поред организованог доласка група, семинара, радимо и са индивидуалним гостима. Раст индивидуалних гостију је из године у годину очигледан. Зашто је то тако? Управо из разлога јер „Лидер С“, као мањи хотел, пре свега успева да дочара ту породичну и кућну атмосферу. То је оно нешто што гост осети, што му годи и због чега се поново враћа код нас. Током година, с појединим гостима, постали смо пријатељи, а њихова препорука је управо најбоља реклама. Гости имају могућност да одаберу одређене пакет аранжмане, који обухватају комплетну услугу хотела, смештај са услугом полупансиона или пуног пансиона, веленс програм који је у склопу хотела. Оно што настојимо да омогућимо, то је да сваки пакет аранжман има и неке додатне садржаје који нису у склопу хотела, а којима гости могу употпунити свој боравак у Врњачкој Бањи. Тако у оквиру одређеног пакета могу користити услуге аква парка „Врњачке терме“. Личну сатисфакцију нам свакако представља то, што су наши гости на крају боравка задовољни оним што смо им понудили. То је и више од онога што су очекивали када је у питању хотел са три звездице.

Хотел “Лидер С”

Туризам је привредна грана на која је у протеклој години била најугроженија. Како се појава корона вируса одразила на пословање вашег хотела?

– Као и на све друге сегменте и на пословање нашег објекта утицала је корона. Страних гостију већ дужи временски период нема. Не само да је смањен број страних гостију, већ је то случај и са бројем семинара. Пословни туризам је нешто што је битно не само за нас, већ и за друге хотеле у Врњачкој Бањи, у вансезонским месецима. Нешто што је било пракса, прошле године је изостало. Међутим, по броју туристичких ваучера које смо примили, прошла година је била изузетна. Цела ситуација са Ковидом-19, одразила се на смањену попуњеност на годишњем нивоу, али у таквој ситуацији, успели смо да домаћим туристима приближимо, не само Врњачку Бању, него и целу Србију. У том смислу, успели смо да домаћем госту укажемо да је велико задовољство уживати и на туристичким дестинацијама као што је Врњачка Бања. Многи су први пут, прошле године, били како гости нашег хотела, тако и нашег места и већ су извршили резервацију за предстојећу сезону. Поред рада са ваучерима, које сам споменула, гостима одобравамо и плаћање на рате чековима грађана, што представља велику погодност за сваког госта.

Хотел “Лидер С”

За време празника у фебруару месецу, упркос лошим временским приликама, капацитети хотела били су попуњени до последњег места. Менаџмент хотела, предвођен директором Дејаном Топаловићем, интензивно наставља са осмишљавањем садржаја. Шта је у плану за наредни период?

– Након што су током недавних празника, Дана државности и Дана заљубљених капацитети нашег објекта били комплетно попуњени, кренули смо са припремом пакет аранжмана за васкршње и првомајске празнике. Поред тога ту је припрема за предстојећу летњу сезону. Иако је фебруар месец, резервација већ има. Хотел „Лидер С“ годинама сарађује са великим бројем фирми, које своје раднике шаљу на одмор. Углавном су у питању седмодневни боравци са пуним пансионом. Иако смо током протеклих годину дана научили да живимо с короном и свим оним што је она донела, верујем да ће се у што скорије време створити услови за несметано функционисање и нормалан живот.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ