На фотографији: БРОЈ-ПОЗИТИВНИХ-НА-КОВИД-У-ПАДУ

Број позитивних на ковид у паду

Ана Стојковић

На Ковид-19 позитивно 80 Врњчана

Епидемиолошка слика у Врњачкој Бањи је знатно боља, број позитивних је у драстичном паду па је тако 10.маја, 80 Врњчана позитивно на Ковид 19.

– Са поносом могу да кажем да наши суграђани поштују и придржавају се епидемиолошких мера. Од 54 тестиране особе током јучерашњег дана само су две биле позитивне тако да је заиста за сваку похвалу одговорност наших суграђана. Јасно је да су схватили да само уједињени можемо из свега да изађемо као победници, рекла је директорка Дома здравља „Др Никола Џамић“ др Весна Малићанин.

У овом тренутку и даље је референтна установа за јављање грађана са симптомима респираторних инфекција Ковид амбуланта у Новом Селу која прати рад Дома здравља и ради у две смене од 7 до 20 сати. У најкраћем могућем року пацијентима се постави неопходна дијагностика исходно самој клиничкој слици пацијенти буду усмерени ка даљој дијагностици односно уради се у најкраћем року рендген плућа и лабораторијске анализе.

– Што се тиче рада Дома здравља, све организационе јединице раде пуним капацитетом у регуларном радном времену од 7 до 20 часова. Епидемиолошка слика је на завидном нивоу  и ја се надам да ће тако и остати. Са ових 80 позитивних суграђана смо у свакодневном контакту и сви су на лечењу у кућним условима и код свих је у питању лакша клиничка слика, истаклa је др Малићанин.

Она је додала да је бољој епидемиолошкој слици свакако допринела вакцинација, до сада је на територији општине Врњачка Bања дато 12331 доза вакцине, а ревакцинисано је  26,5% Врњчана.

Др Малићанин је апеловала на суграђане да искористе могућност имунизације и без пријаве преко е-управе, а грађанима Врњачке Бање на располагању су све четири вакцине које су у оптицају. Довољно је да они који желе да се вакцинишу са собом понесу здравствену књижицу и у најкраћем року ће, када се јаве у халу „Владе Дивац“, примити прву дозу вакцине и добити даља упутства.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ