Ликовни конкурс „Хероји нашег доба II“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

АНГЕЛИНИН ЦРТЕЖ МЕЂУ НАЈБОЉИМА

Почетком априла Удружење сомборских учитеља расписало је ликовни конкурс за ученике основних школа у Србији под називом „Хероји нашег доба II“. Ова година је посвећена борби против климатских промена. Чињеница је сусрећемо са урушавањем здравог животног окружења, сталног загађења  река, земљишта, ваздуха… Жеља Удружења сомборских учитеља била је да подстакну ученике да са свог становишта дочарају  и представе начине за решење овог проблема. Овај ликовни конкурс дао је својеврсни допринос у подизању и развијању еколошке свести малишана.

На конкурс се јавило око две стотине ученика узраста од првог до осмог разреда из многих крајева Србије, али и из Црне Горе и Хрватске, тако да је ова акција добила и међународни карактер.

Ангелина Маринковић

Међу најуспешнијим радовима које је селектирала конкурсна комисија је и цртеж Ангелине Маринковић из Врњачке Бање, као трећепласирани. Ангелина је ученица четвртог разреда ОШ „Попински борци“ Пискавац, а њена учитељица је Мирјана Веселиновић Стојковић. Ангелина похађа и Музичку школу „Корнелије Станковић“ у Трстенику, одсек флаута. Пише, црта, глуми у Драмском студију „Мали принц“, а и активан је члан градске и школске библиотеке. Пре годину и по дана освојила је награду из поезије на конкурсу „Мој љубимац“ Културног центра Београд.

Диплома по овом конкурсу нашла се у правим рукама вредне, свестране, миле девојчице за коју је стицање знања прави изазов. Њен рад је изложен на сајту и Фејсбук страници Удружења. Изложба радова одржана је 22. маја у Централном сомборском парку у оквиру манифестације „У бојама деце“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ