Угоститељско – туристичка школа је нова чланица Hores-a

Аутор:Весна Ђорђевић

Угоститељско-туристичка школа потписала је  приступницу  Пословном удружењу хотелско угоститељске привреде – HORES 29. априла и тако постала званично трећа школа у земљи са овим статусом. Са повећањем броја чланица HORES добија већу репрезентативност удружења према државним органима и другим социјалним партнерима, док су на страни школе бројне предности и олакшице које добија чланством.

– Угоститељско-туристичка школа члан је бројних домаћих и међународних организација из струке угоститељства и туризма. Поменућу само Асоцијацију европских туристичко-угоститељских школа АF, Куварску федерацију Србије, Заједницу школа, али нам посебно задовљство чини чланство у Удружењу HORES које постоји пола века и које је професионалан и уверљив сарадник јавном сектору и осталим социјалним партнерима. Пословно удружењу хотелско угоститељске привреде заступа интересе чланица  пред Владом Србије, бори се за побољшање услова рада и сваку другу подршку, а школи ће посебно значити помоћ у реализовању обука, око одлазака на стручне скупове и семинаре, у набавци литературе, као и у вршењу ресторатерске делатности у Школском ресторану „Истра“, каже директорка врњачке Угоститељско-туристичке школе, Јелена Спасојевић.

Оно што чланове Удружења хотелијера и ресторатера Србије, такође држи заједно, је и повећање конкурентне способности  кроз стварање тржишно препознатљивог производа, маркетинг и заједнички наступи, издавачка делатност, активности на прилагођавању образовног система, набавка опреме која је специфична за хотелијерство, заступање струковних интереса, брза обука кадрова на Академији HORES.

Поред школе из Врњачке Бање чланице HORES-а су и Висока туристичка школа и Висока хотелијерска школа из Београда.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ