Епидемиолошка слика на дан 22. јун

Марина Ст. Јанковић

НЕМА НОВОЗАРАЖЕНИХ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Према речима директорке Дома здравља др Весне Малићанин, епидемиолошка слика на територији врњачке Општине, за 22. јун 2021. године, заиста је одлична.

– У последњих десет дана немамо новозаражених. Од мог задњег обраћања имали смо два позитивна, то су пацијенти који су чекали да протекне време да изађу из изолације. У овом тренутку у Бањи немамо ниједног позитивног пацијента, што је јако добро. С поносом могу да кажем да су наши суграђани схватили да уједињени, уз поштовање свих мера, можемо да се похвалимо са одговорношћу када је реч о нашој Врњачкој Бањи.

Др Весна Малићанин

 

Амбуланта у Новом Селу је референтна установа где се суграђани јављају са било којим тегобама под сумњом на Ковид-19. Тамо ће бити прегледани у најкраћем року и по потреби ће им се радити лабораторијске анализе и рендген дијагностика, у једном дану. Такође, и PSR тест се закаже јако брзо, све у интересу грађана, наших пацијената, да у најкраћем року буду прегледани и упућени даље ако је то потребно.

Што се тиче вакцинације, место обављања је и даље у делу Хале „Владе Дивац“. Нема потребе да се грађани пријављују преко е-Управе. Довољно је да дођу са здравственом књижицом и личном картом. Тренутно имамо све вакцине. У овом тренутку укупно је дато 15.635 доза, у процентима наши суграђани који су примили вакцину чине 36,5% и то је јако добра бројка. Користим прилику, поготово млађу популацију, да замолим да приме вакцину и растерећени сачекају јесен. Управо због успешне вакцинације имамо овако повољну епидемиолошку слику, изјавила је др Весна Малићанин.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ