Обновљен инвентар одељења педијатрије Дома здравља

Ана Стојковић

УЗ ДОБРУ ВОЉУ МОДЕРАН ИЗГЛЕД

Друга фаза реконструкције врњачког Дома здравља приводи се крају а  радови су у завршној фази. Током грађевинских радова свако одељење је рађено најбоље што се могло а  а Одељење педијатрије је реновирано са посебном пажњом јер је управо то простор који је намењен најмлађој популацији. У току реновирања Дома здравља  урађено је доста ствари међутим поред грађевинских радова на Одељењу педијатрије одлучили су да уз помоћ људи добре воље односно спонзора, реализују акцију захваљујући којој су успели да набаве дотрајали инвентар.

– Пре свега захваљујући спонзорима успели смо да обновимо инвентар који је стар преко 40 година а читава акција била је посвећена деци односно нашим малим пацијентима. Циљ нам је био да обновимо све неопходне апарате и сав намештај који је намењен деци. Обновили смо  доста тога у интервенцијама ,набавили смо   ормариће за лекове, пултове  за терапију, креветиће за бебе, столице, душеке  и инхалаторе.  Веома смо  задовољни реализованом акцијом захваљујући којој смо успели да набавимо све оно што нам је било најнеопходније, рекла је начелница Одељења педијатрије др Јелена Дишовић- Ђукић и додала да је акценат акције која је  била намењена деци стављен на део превентиве јер  је то место где  долазе бебе односно деца  од 15 дана до пунолетства.

Веома је важна вакцинална картотека деце која се налази на Одељењу педијатрије и која је била у јако лошем стању  па је током ове акције и она обновљена. У име колектива Дома здравља начелници, др Дишовић- Ђукић и њеном тиму али и људима добре воље који поштују, цене и препознају значај белих мантила, захвалила се директорка Дома здравља др Весна Малићанин.

-Сматрам да су све организационе јединице важне и битне и тако их и третирамо у нашем Дому здравља али  најмлађа популација заиста заслужује посебно место  и зато је највећи акценат и највише опреме набављено у превентивном али и у куративном делу педијатрије  где се јављају  наши мали суграђани. Ми ћемо и даље наставити са опремањем других организационих јединица, направили смо динамику да свака организациона јединица има ниво опреме неопходан за даљи рад па ћемо у ходу даље то решавати, рекла је директорка врњачког Дома здравља „Др Никола Џамић“ др Весна Малићанин.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ