ВРЊАЧКИ КАРНЕВАЛ, ДАН ДРУГИ

Срећко Станојчић

ТРИ СЈАЈНА КОНЦЕРТА

Другог карневалског дана и вечери 17. Међународног врњачког карневала, уз пратећи програм, хиљадама посетилаца широм променаде и у епицентрима око две бине поклоњена су три врхунска концерта, која су се могла пратити и на ткзв. „биг скриновима“.

Тиме је цела врњачка променада претворена у велики простор за публику која је уживала, сходно својим укусима у концерту оркестра хармоника „Алекса Шантић“, на „Платоу код врапца“, а на другом крају променаде концертима врњачког бенда „Локомоушн“ и познатог „Тропико бенда“ на Тргу код библиотеке. Оркестар хармоника „Алекса Шантић“ у центру Врњачке Бање, на Платоу код врапца“ одушевио је публику хармоничним извођењем разноликог репертоара музичких жанрова, где су се могле чути и обраде великих светских поп рок хитова. На другом крају променаде, публика је пре наступа „Тропико бенда“ поздравила врњачки бенд „Локомушн“, чији су чланови одрадили сјајну свирку као увод у концерт вечери који је уследио након њиховог наступа.

Велика дискографија и бројни хитови били су довољна гаранција за врхунски концерт „Тропико бенда“. Да ће концерт бити поново за незаборав, најавио је и фронтмен бенда Сале „Тропико“на конференцији за медије у хотелу „Врњачке терме“ непосредно пред сам наступ пред публиком карневала. Према његовим речима, осећај је фантастичан када се споје међусобне жеље, публике за бендом и бенда за публиком после паузе због пандемије. Бенд није радио концерте тачно годину дана и то време су искористили за нове креативности у компоновању, иако нови албум припремају већ три године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ