ДОДЕЉЕНЕ СУБВЕНЦИЈЕ ОПШТИНЕ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ГАЗДИНСТВИМА ПО КОНКУРСУ

Аутор:Срећко Станојчић

Данас је у скупштинској сали одржан састанак представника  локалне самоуправе са власницима пољопривредних газдинстава, који су добили субвенције на расписаном конкурсу за доделу средстава.  Укупно је конкурисало 125 пољопривредних газдинстава, четири пријаве нису биле валидне, а субвенције су добили власници 121 пољопривредног газдинства са територије општине Врњачка Бања.

Заменик председника Општине Иван Џатић рекао је да су опредељена новчана средства у износу од пет милиона динара.

-Та средства су подељена у неколико сегмената, улагања у физичку имовину износе 3 600 000 динара, за вештачко осемењавање одвојено је 800 000 динара, а 600 000 је опредељено за одређене манифестације, сајмове и едукације и ми смо на та три сегмента расподелили тих пет милиона динара. Морам да истакнем да смо у разговору са нашим пољопривредницима чули  одређене предлоге како бисмо могли  у наредним годинама развијати пољопривреду на територији општине Врњачка Бања. У буџету за наредну годину ћемо планирати већа средства, негде око 10 милиона динара, рекао је Иван Џатић и нагласио да су средства строго наменска за оно како су пољопривредни произвођачи конкурисали и нагласили у конкурсној документацији,  морају бити утрошена по тим наменама, а уколико то не учине, биће принуђени да врате новац, а самим тим биће онемогућени да у наредним годинама конкуришу, међутим он је сасвим сигуран да су сви који су добили средства, врло одговорни и да до тога неће доћи.

Иван Џатић је објаснио да поред индивидуалних пољопривредних газдинстава којима су додељене одређене субвенције,  општина Врњачка Бања има и посебан сегмент у пољопривреди као подстицај задругарству.

-Управо те задруге које имају по десетак коопераната, су ушле у  ланац врњачких хотела јер имају широк спектар производа, где им је олакшано и да пласирају производе са повољнијим ценама, а морам да подсетим да 66% становништва наше општине живи на селу, великом броју наших грађана то је примарни извор прихода, тако да ми као одговорна локална самоуправа ћемо ту сарадњу из године у годину да унапређујемо, изјавио је заменик председника Општине Иван Џатић за Врњачке новине.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ