ЛУКА ЈАНКОВИЋ НА ОЛИМПИЈСКОЈ ДИСТАНЦИ У ТРИАТЛОНУ

Аутор:Редакција

ТРЕЋИ НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ

Власински Триатлон Самопревазилажења, Балканско првенство, одржан је 5. септембра на Власинском језеру, у организацији Шри Чинмој Маратон Тима. Учествовало је 256 такмичара из 15 земаља Европе у седам различитих трка. Србију је одлично представио Лука Јанковић. На олимпијској дистанци (пливање 1.500m / бицикл 40km / трчање 10km) у категорији Age2 Лука се изборио за бронзану медаљу. Бољи резултат од њега остварили су триатлонци из Турске. Да се подсетимо, наш триатлонац је и 2019. године на Балканском првенству у Истамбулу освојио бронзано одличје, док су домаћини заузели прво и друго место, али у спринт дистанци.

– Била је ово главна трка за мене ове сезоне. Задовољан сам својим резултатом, с обзиром да ми је ово други пут да радим олимпијску дистанцу, са поправљеним временом од 8 минута у односу на 2019. годину. Пливачки сегмент сам одрадио коректно иако сам имао мало тренинга због квара на базену и немогућности тренирања две недеље уочи трке. У бициклистичком сегменту успео да престигнем све такмичаре и да у тркачки део кренем први. Али умор са бицикле је узео данак и нисам успео да одржим стечену предност до краја трчања.

Искористио бих прилику да се захвалим мојим донаторима, фирмама „VS ENERGY“ Врњци и „Kondor AS“ Врњачка Бања који су ми помогли у набавци најнеопходније опреме, изјавио је Лука.

Власинско језеро налази се на 1.200m надморске висине, а температура воде у септембру је око 20⁰C. Временске прилике на дан одржавања трке нису биле баш повољне због ветра који је стварао таласе на језеру и утицао на струјање воде што је додатно заморило учеснике трке.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ