Србија слави Светски дан туризма

Аутор:Срђан Удовичић

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да ресорно Министарство за туризам у сарадњи са преко 80 културно туристичких атракција широм Србије обележава Светски дан туризма. Поводом прославе овог датума, више од 80 културно туристичких атракција ће бесплатно отворити своја врата за грађане у понедељак 27. септембра и уторак 28. септембра 2021. године.

Татјана Матић

Србија са правом слави Светски дан туризма и све успехе и добре резултате које смо постигли у овој години, упркос пандемији. Значај туризма не огледа се само у развоју националних економија, он је превасходно важан за развој малих и недовољно развијених локалних заједница, што се поготово односи на нашу земљу. У синергији са културом, овај сектор креира културно туристичке производе, који дају посебну додатну вредност и повећавају атрактивност и конкурентност на домаћем и светском тржишту”, рекла је Матић и додала да је сектор туризма претрпео највећи ударац услед пандемије и да је додатна подршка овом сектору и датум који нам предстоји посебно важан.

На листи локалитета доступних за посету поводом обележавања Светског дана туризма, налази се Замак културе у Врњачкој Бањи, чије је радно време од 7 до 21 час. Приликом посета обавезно је поштовати прописане мере у циљу спречавања ширења заразне болести и очувања здравља присутних.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ