У ХОТЕЛУ ЦЕПТЕР ОДРЖАНО САВЕТОВАЊЕ О ЕЛЕКТРО ДИСТРИБУТИВНИМ МРЕЖАМА

Аутор:Срећко Станојчић

Од 30. августа до 3. септембра, у хотелу Цептер, одржано је 12. Саветовање о електродистрибутивним мрежама са регионалним учешћем.

Саветовање је одржано у организацији Националног комитета „ЦИРЕД“ Србије (ЦИРЕД Србија) у сарадњи са националним комитетима „ЦИРЕД“ Црне Горе, Румуније, и других комитета, компанија и стручњака из осталих земаља региона. „ЦИРЕД“ је Међународна конференција за електродистрибуцију и водећи форум за сусрете међународне електродистрибутивне заједнице. Сврха „ЦИРЕД“-а је да ради на повећању пословних способности, вештина и знања оних који учествују у активностима ове међународне конференције. ЦИРЕД сваке друге године организује конференцију и изложбу где су представљена најновија достигнућа и најбоље праксе у технологији и управљању техничком страном електродистрибуције.

Као и претходних година ово Саветовање је било научно стручног али и комерцијалног садржаја, са преко 600 учесника и бројних фирми које имају штандове у сајамском делу и одржано је у три одвојене сале конгресног центра хотела.

Национални комитет „ЦИРЕД“ Србије је професионална и стручна организација, посвећена размени знања и искуства у области дистрибуције електричне енергије. Окупља истакнуте стручњаке из електродистрибутивних организација, електротехничких факултета и института, пројектних, извођачких и производних организација са територије Србије и региона.

Циљеви овог значајног скупа били  су да обезбеди размену знања и искуства о заједничким проблемима развоја технологије, реорганизације и модернизације дистрибуције електричне енергије у региону.

Земље региона се налазе на сличном техничком нивоу развоја и праксе дистрибуције електричне енергије и са сличним проблемима у експлоатацији и управљању дистрибутивним мрежама али на различитим степенима процеса реструктурирања, дерегулације и приватизације електропривреде и пред сличним изазовима отварања тржишта електричне енергије.

У оквиру саветовања је постављена интересантна изложба опреме и услуга компанија из региона.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ