ВРЊАЧКА БАЊА ДОБИЛА „МОСТ КУЛТУРЕ

Срећко Станојчић

После „Моста љубави“, Златног моста математике“, „Моста даљинара“ , „Моста споменара“ и „Моста -Ко то тамо пева“, још један стари врњачки мост је добио назив, тако да ће мештани и гости Врњачке Бање, између врњачког биоскопа и Термалног купатила прелазити преко „Моста културе“. Идеја да још један мост преко Врњачке реке добије назив, датира од прошле године и након одобрења Бањског одбора и Општинског већа, тај пројекат је реализован од стране Установе Културни центар.

Директор Културног центра Саша Миленковић је објаснио разлоге за  назив  „Мост културе“ једноставним аргументима, јер се локација моста налази у самом епи центру свих културно историјских објеката у Врњачкој Бањи.

-Ми смо изабрали неких осам објеката и поставили на самом мосту поред обележја „Мост културе“, путоказе према тим објектима, за две врњачке цркве, Замак културе, врњачки биоскоп, библиотеку, летњу позорницу и музички павиљон у централном бањском парку и мислим да ће представљати једну корисну атракцију за туристе, рекао је Миленковић за Врњачке новине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ