МЛАДИ ТРАДИЦИОНАЛНО НАЈХУМАНИЈИ

Весна Ђорђевић

Да се Општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања успешно носи и са актуелном епидемиолошком ситуацијом показује и девета акција добровољног давања крви у овој години, организована 29. октобра у сарадњи са Службом за трансфузију крви Крагујевац у фискултурној сали Гимназије и Угоститељско-туристичке школе.

Никола Корићанац, Филип Јоксимовић и Мартин Стајић

Никола Корићанац, ученик IV4 одељења кулинарски техничар, постао је данас добровољни давалац крви. Акцији се одазвао са одељенским другом Филипом Јоксићем и Мартином Стајићем из одељења туристичко-хотелијерског техничара, а једногласни су у оцени да је леп осећај знати да си урадио неку добру и хуману ствар и да си неком помогао.

Да су млади најосвешћенији део нашег друштва и да су увек спремни да помогну сведочи и чињеница да је у данашњој акцији прикупљено 24 јединице крви, али и податак да је још десеторо пријављених одбијено из здравствених разлога.

– Желим да упутим посебну захвалност ђацима, колективу и директоркама врњачких средњих школа на снажној подршци овој акцији. Данас су своју хуманост изразили наши ученици, као и редовни вишеструки даваоци, али хоћу да нагласим да је младост и овог пута победила. Хвала им у име оних који очекују крв и чије оздрављење и чији живот зависи од њихове хуманости, рекао је Слободан Дишовић, секретар Општинске организације Црвеног крста.

Подршку организаторима акције и свим даваоцима дало је данас Предузеће “Металотитан“ које је донирало мајице са порукама хуманости и захвални оброк.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ