Свечана академија поводом пријема 11. генерације студената Факултета за хотелијерство и туризам

Срећко Станојчић

БРУЦОШИ ДОБИЛИ ИНДЕКСЕ

Једанаеста генерација студената Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи добила је данас своје индексе у сали Врњачког биоскопа. Студенте бруцоше, поздравили су декан факултета Драго Цвијановић, проректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Драган Ђурчић, председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић и продекан за наставу  проф. др Марија Костић.

-Уписали смо око 180 студената а често се дешава да они који су прошли, некад се не упишу, међутим, ове године смо уписали све оне који су прошли, који су испунили услове, који су положили пријемни испит, рекао је декан Факултета за хотелијерство и туризам Драго Цвијановић. По његовим речима, мањем броју бруцоша допринели су пандемија и финансијска ситуација, односно недостатак студентског дома у којем би биле повољније цене смештаја и објашњава да је Врњачка Бања скупа за њихове студенте јер долазе углавном из, условно речено, сиромашнијих породица. Декан је изјавио да ће морати да пораде по тим питању да би омогућили студирање и деци која то желе а тренутно немају могућности.

Својим новим колегама индексе су уручили представници студентског паарламента који су уједно и представили рад Студенстске асоцијације.

У музичком делу ову свечаност својим наступом увеличао је дуо виолине и виолончела, проф. Анушка Николић и проф. Александар Јаковљевић. Свечану академију водила је Јелена Петровић, Мс Ц- стручни сарадник за односе са јавношћу и маркетинг.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ