СРПСКА ДВОРСКА И НАРОДНА МУЗИКА ЗА ПРАЗНИЧНУ МАГИЈУ

Весна Ђорђевић

Да и врњачка публика заслужује спектакуларан новогодишњи концерт какав последњих година практикује српска престоница, а који је већ део традиције у главном граду Аустрије, били су сагласни и Општина Врњачка Бања и врњачки Културни центар.  На основу пријатељских веза происатеклих из „Фестивала класичне музике“ који Културни центар брижљиво негује, предпоследњег децембарског дана у Биоскопу је организован концерт Камерног ансамбла „Чувари традиције“.

Ансамбл „Чувари традиције“ настао је на недавно одржаном Фестивалу „ЗУМ“. Идеја око које је ансамбл окупљен је једноставна – музичари који су образовани на темељима класичне музике одлучили су  да на посебан начин представе дворску и народну музику свом народу. Одлучни да у мору погрешног садржаја узму учешће у едукацији младих, ансамбл доноси познате нумере у занимљивим аранжманима које је урадио Константин Благојевић.

Градске песме и игре, српске народне игре, Врањска свита, Краљево коло – музика коју су сви препознали и којој су се сви препознали, успела је да пробуди празничну чаролију и да бројној публици створи магију Новогодишњих и Божићних празника.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ