ТРИНАЕСТА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У НОВОМ СЕЛУ

Весна Ђорђевић

КРВ ЗНАЧИ ЖИВОТ

Година за нама била је јако тешка и пуна изазова када је опште здравље у питању. Поред свих искушења која модерна времена свакодневно доносе, имали смо и озбиљно суочавање са короном. Захваљујући добровољним даваоцима, успели смо да позитивно одговоримо на све захтеве и помогнемо у лечењу наших људи и на томе им од срца хвала, као и на чњеници да је упркос епидемији очуван континуитет одржавања акција, рекао нам је Слободан Дишовић, секретар Општинске организације Црвеног крста Врњачка Бања у завршници тринаесте овогодишње редовне акције организоване у просторијама Занатског центра Ново Село у среду, 29. децембра.

Одличан одзив, 32 прикупљена јединица крви, гости – даваоци из Сјенице из Удружења „Златна кап“, две даме у групи од тридесет и четворо колико их се одазвало позиву и два даваоца који су крв дали први пут обележили су редовну тринаесту овогодишњу  акцију добровољног давања крви коју је спровео Месни одбор Црвеног Крста Ново Село у сарадњи Општинском организацијом Врњачка Бања и Службом за трансфузију крви Крагујевац.

Фадиљ Ибровић дошао је из Сјенице да подржи акцију и потврди пријатељске везе са Новим Селом постајући добровољни давалац крви. Први пут је крв дао и врњачки ђакон Синиша Јовановић. Владимир Иванчевић даје крв од 1995, учинио је то до сада више од 40 пута и каже да се сваки пут осећа физички боље, али да је генерално одличан осећај због хуманог геста. Александар Јовановић уписао је десето давање и тврди да је осећај неописив када дајући крв некоме помажете. Драган Миленковић је до сада крв дао 59 пута и апелује на све хуманисте да се у што већем броју одазивају оваквим акцијама јер се никада не зна када ће и коме крв затребати „зато буди хуман и помози другоме зарад личне сатисфакције, али и права да, уколико ти икада затреба, и ти очекујеш помоћ“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ