Улога примарне здравствене заштите у здравственом туризму Врњачке Бање

Аутор:Срећко Станојчић

Примарна здравствена заштита Дома здравља “Др Никола Џамић“ има велику улогу у здравственом туризму Врњачке Бање. То је била тема предавања, одржаног јуче, 12. априла у Центру за развој иновативних делатности у Врњачкој Бањи.

др Весна Малићанин

-Наш Дом здравља има изузетну сарадњу са свим хотелима у Врњачкој Бањи и са приватним лицима који издају своје смештајне капацитете.

Дом здравља „Др Никола Џамић“, онако како изгледа, на први утисак  за оне који долазе из других крајева земље је као да се налазе у неком хотелу. Свакодневно радимо на унапређењу примарне здравствене заштите и свака организациона јединица има чиме да се похвали иако ја увек кажем да може  боље.

Овакав Дом здравља заслужује наше туристчко место и ми заиста нисмо орочени на неколико месеци, код нас туристичка сезона траје свих 12 месеци. Поменула сам посебно педијатрију јер се ради о најосетљивијој популацији  и управо зато предавање поред мене има и  др Јелена Дишовић Ђукић, начелница педијатрије у Дому здравља „Др Никола Џамић“, изјавила је др Весна Малићанин, директорка ове здравствене установе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ