АНСАМБЛ „СТАНИСЛАВ БИНИЧКИ“ ОТВОРИО КОНЦЕРТНУ СЕЗОНУ

Аутор:Весна Ђорђевић

Традиционалним наступом Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ отворена је летња концертна сезона на Амфитеатру „Данило Бата Стојковић“. Мали забавни оркестар наступио је са солистима – сопраном Маријаном Радосављевић и тенором Зораном Кнежевићем. Публику су током деведесет минута концерта својеврсном музичком шетњом провели кроз свет – од класике, преко интернационалних нумера до нашег националног репертоара (родољубивих и примерених народних песама).

– Моја прва импресија је да смо имали лепу повратну везу са публиком и да је вече одлично протекло. Овакви наступи су за нас увек изазов јер долазимо из ансамбла Министарства одбране и Војске Србије која је у том духу устројена и има такву форму да се на оваквим концертима трудимо да првенствено скинемо војне стеге које имамо  да би се што боље представили публици, рекао нам је после концерта Владимир Полкаповски који је са својом виолином оставио посебан утисак на врњачку публику.

Бесплатан концерт посетиоцима даривали су Туристичка организација и Општина Врњачка Бања.

Ансамбл је пропутовао десетине хиљада километара и извео око 7.500 различитих музичких програма пред више од пет милиона посетилаца, проносећи славу српског музичког блага широм наше и већине европских држава. Овог лета очекује их богата концертна активност, а из Врњачке Бање отишли су пут Крушевца где ће на отварању споменика Станиславу Биничком извести првонаписану српску оперу „На уранку“ Станислава Биничког.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ