КОНЦЕРТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У „КНЕЖЕВИМ КОНАЦИМА“

Мила Васојевић

У једином Дому за смештај пензионера и старих лица у Врњачкој Бањи, 7. јула, приређено је лепо дружење корисника, управе Дома и чланова „Врњачког веза“. Дан је био, после неколико тропских, пријатан. У дворишту што у хладу, што под сунцобранима су се нашли сви штићеници са неговатељицама и лекаром да уживају у програму који је за њих припремио „Врњачки вез“. Овакви хуманитарни концерти готово да су постали традиција.

„Врњачки вез“ је програм отпочео песмама – „Ој Мораво“, „Чобаница“, „Бисенија“ , онда следи кореографија под истоименим називом „Врњачки вез“, па опет песма „Ај, берем грожђе“,  „Коленике, коленике вретено“, „Врти коло“и др. Овде треба похвалити солисткињу Јованку Марковић и њено извођење.  Штићеници Дома којих има 24-оро уживали су у песми, нарочито љубитељи фолклора, међу њима је и Бранка Карета из Баната која је своју народну ношњу сачувала из млађих дана, а сада је понела у овој прилици.

Управитељ Дома, Добривоје Костић са својом ћерком заменицом дочекао је све госте, а потом време провео у дружењу и праћењу програма. Слободан Дишовић је у име „Врњачког веза“ поздравио присутне уз подсећање на рођење  СВ. Јована и истовремено Дан борца који се славио у СФРЈ.

Да подсетимо Дом за смештај пензионера и старих лица „Kнежеви конаци“ у Врњачкој Бањи отворен је 15. септембра 2008. године. Оснивач је фирма Видоинвест из Врњачке Бање.

Дом за смештај пензионера и старих лица је установа оспособљена за бригу према старим и изнемоглим особама. Поред свакодневне пажње и неге која им је посвећена и помоћи за одрађивање основних животних потреба, старачки Дом нуди пре свега друштвену активност штићеницима, која им је преко потребна. Зато овај дом за стара лица може бити пример како по уређености и садржају који има тако и по начину на који се пазе старије особе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ