ЖЕНА МОГА МУЖА НА СЦЕНИ ВРЊАЧКОГ БИОСКОПА

Весна Ђорђевић

ЗАДАТАК УМЕТНИКА ЈЕ ДА ДАРУЈЕ

У трци око Раје, Гаља и Гордана постају најбоље другарице, док он успешно води двоструки живот на релацији Београд – Тиват под велом савршеног брака са две жене у исто време.  „Жена мога мужа“, једина комедија у низу представа трупе „Путујући глумац“, стигла је 28. јула пред врњачку публику.

-Гостовали смо широм Балкана и током епидемије короне и схватили да та врста животности и комичности, онога што ми називамо „булеварским театром“ комуницира са људима и да људи одлазе задовољни. Смех изазива она истинитост коју приказујемо, а која се дешава међу људима. Текст ми је поклонио Саша Пантић. Позвао је да честита на награди коју сам добио у Русији за једну драму коју смо тада изводили и рекао – видим да покушаваш да освојиш Оскара на Балкану и у Русији, али сада је ред да публику мало насмејеш и да свима буде добро, рекао нам је Александар Лазић, Раја у представи коју је и режирао.

Премијера је забележена у Позоришту „Славија“, а 45 извођење на сцени врњачког Биоскопа, уз, како глумци кажу, „диван осећај када се представа заврши због реакције публике“.

-Публику је јако тешко насмејати, зато сматрам да није лакше играти комедију од античке драме или трагедије. Иако од студентских дана припадам драмском делу класе, по завршетку Академије упала сам у „Курсаџије“ по чему ме народ и данас препознаје, јер су су се уз њих добро смејали и забављали, објашњава Гаља из представе, односно „самостални драмски уметник“ Драгана Суџук.

Брачни троугао у овој причи затвара Гоца коју игра Јелица Ковачевић, прва глумица из Србије која је играла у Норвешкој, очекује наставак снимања турске серије коју је корона осујетила и велику премијеру филма „Вук бобице“ на Нишком фестивалу.

Иако је моја душа жељна драме, ова представа ми је показала да у животу увек можеш да бираш између два пута – живот је једна трагична прича или је живот комедија.Свака тужна ситуација може да се преокрене, важна је љубав и дружење јер данас смо овде, сутра нисмо и никад се не зна шта нас чека. Томе нас учи ова представа, закључује глумица.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ