ОШ „Бане Миленковић“ шампион Рашког округа у одбојци

Аутор:Даниел Цоковић

Окружно такмичење oсновних школа у одбојци одржано је 9. фебруара у Хали спортова у Врњачкој Бањи, чији је домаћин и организатор била Основна школа „Бане Миленковић“ из Новог Села. На овом турниру наступило је 5 женских, и 3 мушке екипе са подручја Рашког округа. Са територије општине Врњачка Бања учествовале су две екипе, женска селекција ОШ „Бане Миленковић“ из Новог Села и мушка екипа ОШ „Бранко Радичевић“ које су пласман на ово такмичење оствариле освојеним првим местом на Општинском такмичењу.

На прошлогодишњем Окружном такмичењу ученице ОШ „Бане Миленковић“ су заузеле друго место на које су биле веома поносне, али сада када су након годину дана напорног рада и тренирања зрелије и спремније, отишле су корак даље и освојиле прво место. Тренер екипе је наставник Физичког васпитања Јован Ђуровић који је истакао да су у екипи најважнији тимски дух и хемија.

Капитен екипе Николета Николау додала је да успех и резултати долазе из другарства и слоге, и то је управо оно што краси ову екипу, а задатак капитена је да подржи екипу у свим околностима и да је подигне онда када не иде.

Одбојкашице ОШ „Бане Миленковић“ наступиле су у саставу: Николета Николау, Мина Мијатовић, Анђела Нишевић, Вања Бојковић, Ана Гочанин, Анастасија Савовић, Соња Мијатовић, Магдалена Бабић, Миона Петровић, Милица Грковић, и оствариле су све три победе резултатом 2:0. Остварени резултат је велики успех, а наредни циљ је да се покуша да се преко Међурегионалног такмичења, које ће се одржати у марту месецу, у хали у Новом селу оствари пласман на Републичко такмичење.

Мушка екипа ОШ „Бранко Радичевић“ поражена је у финалу и оствареним другим местом на Окружном такмичењу није успела да се пласира на Међурегионално такмичење.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ