КОНГРЕС УДРУЖЕЊА ИНТЕРНИСТА СРБИЈЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У Хотелу „Фонтана“, од 8. до 11. јуна одржан је 22. Конгрес удружења интерниста Србије. Кроз бројна пленарна предавања, симпозијуме и оралне презентације водећи интернисти Србије пренели су колегама део свог искуства и нова сазнања из области алергологије, ендокринологије, гастроентерологије, хематологије, кардиологије, нефрологије, пулмологије и реуматологије. У току рада Конгреса одржана је изложба најпознатијих произвођача лекова и медицинске опреме.

„Сигурни смо да ће се на овај начин, повезивањем теорије и праксе, највише урадити на едукацији слушалаца на Конгресу а за то ће се побринути најеминентнији предавачи из свих области интерне медицине износећи своја искуства из праксе уз теоријску потпору. Иначе, предавања су конципирана тако да кроз интердисциплинарни приступ са различитих аспеката расветле одређене проблеме из интерне медицине. И поред све веће уже профилизације лекара, интерниста и даље заузима водеће место у здравственој заштити јер омогућава шири приступ пацијенту и даје комплетну медицинску заштиту. Не сме се занемарити податак да у већини места у Србији целокупну специјалистичку делатност обједињава и врши специјалиста интерне медицине, што њему намеће велику обавезу континуиране едукације из свих области интерне медицине, а конгреси интерниста су право место оваквих едукативних програма.“ – поручују проф. др Драган Ловић, председник Удружења интерниста Србије и проф. др Миодраг Крстић, председник Научног одбора Конгреса.

Запажено предавање „Post Covid“ одржао је професор Janko Ž. Nikolich, University of Arizona College of Medicine-Tucson, USA. Он је изнео део резултата велике студије коју тренутно спроводи са својим тимом.

Учесници су са овог Конгреса понели нека нова сазнања а и освежили своја знања из интерне медицине и то ће им бити од великог значаја за даљи клинички рад. Такође су уживали у дружењима и разоноди у дивном амбијенту Врњчке Бање. На свечаном отварању, химну „Боже правде“ отпевао је уметник Оливер Катић, власник Музичке школе „Вy hearth“  у Нишу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ