„STRONGMAN OPEN KUP SRBIJE“ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Аутор:Даниел Цоковић

Осам такмичара у шест дисциплина такмичило се у Врњачкој Бањи како би стекли звање најјачег човека Србије. Прво такмичење оваквог типа у Врњачкој Бањи одржано је 22. јула на Тргу културе, у организацији „Strong-man” савеза Србије, под покровитељством Општине Врњачка Бања и подршку Туристичке организације Врњачка Бања.

Председник „Strong-man” савеза Србије, Зоран Стојић, задовољан је организацијом и нада се одржавању Балканског купа или неког интернационалног такмичења у будућности у Врњачкој Бањи.

– Врњачка Бања ће доживети један прави спортски спектакл, а то је избор најјачег човека Србије, имајући у виду да је у питању Отворено првенство Србије. Учешће је узело пет најуспешнијих такмичара из Србије, два из Бугарске и један из Словеније. Врњачка Бања се показала као прави домаћин, захвалан сам на помоћи локалној самоуправи, Туристичкој организацији, изузетно коректним спонзорима, као и Предрагу Николовском са којим имамо изванредну сарадњу. Што се самог такмичења тиче, такмичари ће се надметати у шест дисциплина, и то: вучење аутобуса тешког 6-7 тона на 20м дужине, ношење јока на леђима килаже од 300кг, подизање аутомобила у чији ће гепек бити додато 100кг тежине, дизање балвана и точка тежине од 100кг па до максимума колико ко буде могао да достигне имајући право на три покушаја, ношење кофера тежине 250кг, и најтежа и најкомпликованија дисциплина пирамида у оквиру које такмичари дижу тежине од 130, 160 и 230кг у четири нивоа, истакао је Зоран Стојић.

Оно што је најбитније за овакав вид такмичења је да такмичаре послужи добро здравље  и да се нико не повреди, као и подршка публике која ће коректно навијати за све такмичаре подједнако. Такмичење је окупило велики број посетилаца, а највећу пажњу је привукло вучење аутобуса. Првих шест места добило је новчане награде, пехаре, дипломе, медаље и суплементе. Прво место заузео је Владан Живковић из Кикинде, друго место Марко Вучић из Ниша, док је треће место припало Филипу Ракићу из Краљева.

Даниел Цоковић

Фото: Нађа Павловић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ