Награда „Екопштина“ Врњачкој Бањи

Аутор:Врњачке новине

Делегација Европске уније, Амбасада Француске у Србији и њихови партнери:  Институт Veolia, Saint-Gobain, Veolia, Decathlon, Wiener Stadtische, НАЛЕД, СКГО,  доделили су награде најиновативнијим и најодрживијим општинама и школама у Србији у оквиру француско-српске платформе за сарадњу на изазовима одрживог града „Екоопштина“, а новим Споразумом пројекат постаје део инцијативе „Зелена агенда за Србију“.

Наградни конкурс „Екоопштина“, намењен свим српским општинама, замишљен је као платформа за размену знања и примера добре праксе између француских и српских актера укључених у програме одрживог развоја градова и општина у областима одрживог управљања отпадом, одрживог управљања водама, одрживе урбане мобилности, и енергетске ефикасности зграда.

Општина Врњачка Бања освојила је награду у категорији “Енергетска ефикасност “. Награду је, амбасадор Француске у Србији, Пјер Кошар уручио енергетском менаџеру општине Врњачка Бања дипл. инж. Гордани Радичевић.

Када је у питању Енергетска ефикасност најодрживији су награђена општина Врњачка Бања и град Врање, док су Пирот и Крушевац победници у оквиру категорије Одржива урбана мобилност. За Одрживо управљање отпадом награђена је општина Бачка Паланка и град Сремска Митровица, док су за Одрживо управљање водама награђени општина Чајетина и град Нови Сад.

Овом приликом потписан је нови Споразум о сарадњи Амбасаде Француске са Делегацијом Европске уније у Републици Србији који ће омогућити проширење пројекта „Екоопштина“, који постаје део иницијативе „Зелена агенда за Србију“.

Фото: Ника Веселинов

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ