ДОНАЦИЈА СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ ЗА ИНТЕРНЕ БОЛЕСТИ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Председник Општине Бобан Ђуровић и председник СО Иван Радовић обишли су 11. децембра Специјалну болницу за интерне болести, а непосредан повод била је донација два рачунара. Челни људи локалне самоуправе, на лицу места, упознали су се са актуелном ситуацијом у Болници, као и са текућом проблематиком и јасно изразили намеру да Болница може увек да рачуна на подршку.

– Један од мотива због чега смо овде јесте донација Одбора за здравство при СО В. Бања. Ради се о два рачунара са посебном конфигурацијом која одговара потребама Болнице, а све у циљу ефикаснијег рада и бољег пружања свих услуга пацијентима. Директорка је кандидовала потребу за овим рачунарима. Тенденција је да се у јануару прошири ова донација на још два штампача.

Са директорком смо разговарали о актуелним проблемима у Болници и о радовима које они изводе. Детектовали смо још неколико потреба које утичу на квалитет рада. Обишли смо Вешерај где смо заједнички констатовали да је потребно купити још једну машину за прање веша, која је високих габарита. Обишли смо и Лабораторију и локална самоуправа ће се ангажовати у набавци недостајућих апарата.

Познато је да се Болница суочава са недостатком простора. Постоји идејно решење проширења. Ван домашаја је локалне самоуправе, али учинићемо додатни напор да делегирамо ову Болницу у ред инвестиција које се увелико дешавају у Србији, велика улагања у примарни, секундарни и терцијерни сектор здравствене заштите. Сматрамо да ова Болница заслужује да добије условнији простор и сву неопходну апаратуру и да то буде можда иницијална каписла да се Коронарна јединица обнови. Такође, треба обезбедити кадрове за нормално функционисање у Болници. Видели смо да се завршава сала за рентген. Радићемо на томе да се уз подршку Министарства допреми још једно санитетско возило, изјавио је Ђуровић и пожелео успешан рад Болници.

– Ми смо захвални на свакој помоћи. Нама јако пуно значи донација, као и ова посета. Нисмо често у прилици да нас посете општински функционери. Наш оснивач је Министарство здравља, а ова установа функционише у нашој средини и ми се јако трудимо да будемо на услузи нашим грађанима. Суочени смо са текућим проблемима опремања, поправки, баждарења, сервисирања и са свим оним што је свакодневни рад. Ми се, а знате да имамо мали број лекара интерниста, трудимо не само да пружимо квалитетан рад већ и континуитет у раду јер болница је јако захтеван систем који функционише 24 сата, седам дана недељно. Трудимо се да стално имамо неке иновације, да пратимо корак развоја нашег места и медицине која напредује. У сваком месту које има болницу, болница је најважнија установа, јер здравље је највећа вредност свакога од нас, каже др Вања Балшић, директорка Болнице.

Болница постоји готово 80 година и чињеница је да њено постојање и функционисање пуно значи људима из ових крајева.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ