ИЗЛОЖБА II ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ

Аутор:Александар Дончић

У Замку културе 4. децембра у организацији Културног центра Врњачка Бања, свечано је отворена изложба „II Ликовна колонија Врњачка Бања“. Учесници овогодишње колоније, која је трајала од 15. до 21. маја 2023. године, били су: Оливера Протић, Ирина Черњавски Шантрић, Снежана Мандић, Сандра Нинић, Стојан Миланов, Милан Пивнички, Славољуб Слава Радивојевић, Ђорђе Славковић и Алекса Пивнички. Изложбу су свечано отворили Мр Милан Тодоровић Рубљов, врњачки истакнути сликар и директор Културног центра Саша Миленковић.

    Саша Миленковић и Милан Тодоровић

– И ове године одржана је друга по реду званична сликарска ликовна колонија. Кажем званична јер иза овог ликовног сусрета професионалаца је стала општина Врњачка Бања као покровитељ, Културни центар потврђено као беспрекорни организатор и Замак културе као музеј коме су поверена на чување дела, организовање ове изложбе и даља промоција, размена или каква друга афирмациона прилика. Ја сам се као селектор потрудио да и ове године окупим изузетне ауторе свих генерација, разноликих ликовних израза и могу слободно рећи да је ово пресек савременог српског ликовног тренутка. Аутори се представљају са по два ликовна остварења у техници уље или акрилик на платну. На првом сретању, својим поштованим колегама сам рекао да ово није само сусрет уметника, ово је размена обостраних вредности, њихових непроцењивих дела и нашег великог срца домаћина. И на овом месту морам да изразим велику захвалност власнику „Виле АС“, Банету Берберу и његовом тиму, који су нам препустили  на коришћење цео простор и који су учинили све да боравак наших гостију буде незабораван. Судећи по утисцима које су учесници понели са ове колоније, добар глас и хвала чују се далеко, тако да је пуно колега изразило жељу да буду део ове велике уметничке врњачке приче, рекао је Тодоровић.

– Слободно могу да кажем да је ово један од најважнијих пројеката које Културни центар спроводи, кажем пројеката јер није само ово што видите овде вечерас, оваква изложба захтевала је селекцију академских сликара од стране Рубљова који је селектор овог програма, такође угодан смештај уметника током боравка седам дана у Врњачкој Бањи у „Вили АС“ и наравно на нама је било да их на прави начин угостимо и да у једном пријатном амбијенту омогућимо стварање оваквих дела као што имате прилику вечерас да видите, рекао је Миленковић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ