ПОСЕТА МЛАДИХ КАРАТИСТА „ВРЊАЧКЕ БАЊЕ“ ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

Аутор:Даниел Цоковић

Чланови Карате клуба „Врњачка Бања“, 23. децембра били су гости Војне академије у оквиру „Отворених врата“ које ова образовно-научна установа организује за заинтересоване за упис у војне школе.

Кандидатима и члановима Карате клуба „Врњачка Бања“ организован је обилазак смештајних, наставних и културно-спортских капацитета где су уверили у квалитет онога што пружа ова установа.

У Спортском центру су им приказани капацитети за извођење часова физичког вежбања и рад спортских секција. У сали за борење дочекала их је олимпијска шампионка и припадница Спортске јединице Војне академије, Јована Прековић. Она је са члановима Карате клуба „Врњачка Бања“ и кадетима, члановима карате секције Војне академије, извела заједнички тренинг.

Према речима Дејана Атанасковића, председника и тренера Карате клуба „Врњачка Бања“, Јована Прековић је одушевљена децом из Врњачке Бање, и односом који овај клуб има према вештини и каратеу.

Сви посетиоци су обишли кадетске собе и спомен собу која чува богату и дугу историју нашег војног образовања. Групи од 30 младих каратиста из Врњачке Бање ово је било прво гостовање на Војној академији, а стечено позитивно искуство сигурно ће допринети томе да и наредне године посете ову установу. Круна посете био је заједнички ручак у мензи Војне академије, где су сви уживали у војничком пасуљу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ