„ЖЕНСКИ КАФЕ“ У ДЕСТИЛЕРИЈИ „РАКИЈА ДАНА“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У ресторану Дестилерије „Ракија Дана“ 14. децембра Женски центар Ужице организовао је дружење под називом „Женски кафе“.

Женски центар Ужице кроз пројекте које финансира UN Women од 2018. године ради са 12 удружења сеоских жена, а тренутно спроводи пројекат „Сеоске жене Златиборског, Моравичког и Рашког округа, заједно за своја права“. Овај пројекат подржан је од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији, UN Women.

– У оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности, фаза 2“ који финансира Европска унија представнице 12 удружења сеоских жена стичу теоријска и практична знања и друге видове подршке. Веома је значајно што се међусобно повезујемо. Једна од активности је и организовање „Женског кафеа“ на коме је приоритет дружење.

Напоменула бих да је наше удружење основано уз иницијативу и подршку Женског центра Ужице и да та сарадња и даље траје и трајаће и у будуће. Желим да се похвалим да смо учествовале у пројекту „Унапређење положаја жена девојчица из руралних области“ који спроводи Агенција УН за родну равноправност у Србији UN Women. Пројекат је везан за економско оснаживање жена и у оквиру пројекта добиле смо квалитетну опрему која ће женама олакшати живот и рад на селу. За наше успешно пословање и трајање заслужна је и Локална самоуправа која нас подржава. Наша жеља је да добијемо простор на Променади где ће наше жене бити видљиве у току целе године. Економски јака жена је стабилнија како у породици, тако и у друштву, изјавила је Маријана Шибак, председница Удружења „Сеоске жене Врњачке Бање“.

Присутне су поздравиле: Радмила Гујаничић, председница УО Женског центра Ужице, Дана Трмчић, успешна предузетница, Весна Бурмазовић, одборница СО и Милица Ђорђевић, радница Општинске управе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ