ХОТЕЛ „КОЦКА“ У МАРТУ ПРИМA ПРВЕ ГОСТЕ

Аутор:Врњачке новине

Завршне радове на изградњи Хотела „Коцка“, обишао је председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић заједно са представницима компаније „Mafi Group“ који су инвеститори хотела.

„Надам се да ће амбијент када се заврши хотел још више допринети квалитету бањског хотелског и смештајног капацитета. Морам да напоменем да смо веома задовољни сарадњом са локалном самоуправом. Имамо пуну подршку свих, почев од председника општине, па надаље. Захваљујем свима у Бањи што су нам пружили прилику и омогућили да отворимо овде хотел“, рекао је Зоран Новаковић, директор Хотела „Коцка“.

Када је у питању запослење, власници хотела планирају реализацију тренинга, те није битно да ли ће заинтересовани имати или не радног искуства у области хотелијерства. „Пружиће се шанса свим људима, са и без радног искуства и без обзира на старосну доб. Жеља нам је да оформимо тим који ће бити врло љубазан и услужан према гостима. Трудићемо се да већина запослених буде из Врњачке Бање, те покушавамо да нађемо што више људи који су вољни да се ангажују око хотелског посла који је поприлично тежак“, додаје Новаковић. Циљ је да хотел буде са четири и четири плус звездице, а биће намењен и породичним и пословним људима. Током обиласка овог луксузног хотелског објекта председник општине, Бобан Ђуровић је истакао да ће ова инвестиција допринети још бољој и квалитетнијој понуди. „Постојао је договор да се изгради хотел који ће пружити шири луксуз у интимнијем амбијенту за све оне који желе миран боравак у Врњачкој Бањи. Гости ће овде имати ђакузи у оквиру собе у којој су одсели, али и могућност да буду једнини корисници велнес центра у временском термину који изнајме“, рекао је Ђуровић.

Хотел је позициониран тако да су гостима доступни сви садржаји које Бања нуди, од Аква парка, шетачке зоне, лавиринта, видиковца… Нови хотел романтичарске фасаде, смештен у центру Врњачке Бање код Стадиона малих спортова „Коцка“, поседује 16 апартмана и 16 стандардних соба. Објекат је састављен из подрума, приземља, два спрата и повученог спрата, а простире се на површини од око 2.238 квадрата. У приземљу хотела су рецепција, лоби бар и кафе ресторан са сопственом кухињом и пратећим садржајима, док је у подрумском делу гаража за паркирање и велнес центар.

„Хотел је изграђен у кратком временском року и не само што су отворена нова радна места за чије попуњавање је већ упућен позив, већ се повећава и конкурентност, што нам је био циљ“, додаје Ђуровић и указује да је непосредно поред хотела уређена комплетна улица, као и улица испред Стадиона малих спортова „Коцка“. По речима Ђуровића, ово није последњи пројекат који ће Мафи група радити. „Већ сада смо у преговорима да се реализују исти или слични садржаји у зони према магистралном путу, дуж Врњачке реке. То даје могућност проширења Врњачке Бање, што је и био циљ, да се спајају неке нове зоне и растерети центар Бање. У неко догледно време, за две-три године, извршиће се стандардизација централног дела Врњачке Бање, уз смањивање фреквенције саобраћаја, осим за оне људе који ту живе. У плану су затворене пешачке стаза са потапајућим стубићима, чиме ћемо дати ноту једног европског туристичког места, јер Врњачка Бања то заслужује“, рекао је Ђуровић. Он је указао и да Општинска стамбена агенција, у сарадњи са предузећем Западна Морава и средствима ЈП „Србија воде“, припрема пројектну документацију за уређење корита Врњачке реке. Поред уређења речног корита, радиће се и стазе које ће бити проширене због додатних садржаја који су планирани дуж Врњачке реке. У првој фази радиће се на потесу до Чеперковића, док друга фаза подразумева наставак радова на потесу према магистрали. „У поступку смо добијања средстава од ЈП „Србија воде“, од ког смо већ добили 306 милиона за реконструкцију дела који је био оштећен поплавама, од насеља Река до Ауто-мото друштва“, истиче Бобан Ђуровић.

Данијела Јелићанин

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ