НАГРАЂЕНИ ДАРОВИТИ СТУДЕНТИ И ЂАЦИ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

За постигнут успех у школској 2022/23. години Општина је по конкурсу доделила 38 једнократних новчаних помоћи даровитим студентима и ученицима основних и средњих школа, чија су пребивалишта на територији врњачке Општине.

Знање је моћ. Квалитетно образован кадар темељ је будућности сваке заједнице. Врњачка локална самоуправа већ десет година расписује конкурс за доделу новчаног износа као помоћ породици у корист даровитих ученика основних и средњих школа и студената основних, мастер академских студија, специјалистичких струковних студија, специјалистичких академских студија и докторских академских студија, на основу постигнутог успеха и на тај начин исказује друштвену одговорност подстичући младе Врњчане да постижу још веће успехе на пољу образовања.

У Великој сали СО учеснике конкурса који су испунили постављене критеријуме поздравио је Бобан Ђуровић, председник Општине.

– Награде смо доделили са циљем да укажемо част и поштовање нашој деци која постижу резултате који су понос наше локалне самоуправе.

Пожелео бих вам да и следеће године будете међу најбољима, да се пријавите на конкурс и да добијете поново подршку Општине. Студентима желим да успешно заврше студије,  средњошколцима да упишу студије које желе и да се остваре на тим студијама, а основцима да упишу жељене средње школе, рекао је Ђуровић и поручио да се у животу сваки труд и учење исплати кад-тад и да је Врњачка Бања атрактивна дестинација за живот.

Износ новчане помоћи утврђен је Закључком Општинског већа: за студенте – 32.000 динара, за ученике средње школе – 16.000, за основце виших разреда – 11.000 и за ученике нижих разреда основне школе – 5.500 динара. Међу најуспешнијима је петнаесторо студената: Ивона Алексендрић, Миа Гочанин, Невена Јаћимовић, Зорка Костовић, Никола Лучић, Кристина Марковић, Младен Младеновић, Илија Радосављевић, Матеја Станојевић Петар Стојковић, Јована Стругаревић, Милица Ћирић, Игор Филиповић, Зорана Црноглавац  и Игор Филиповић. Успешни средњошколци и основци су: Стефан Бонџић, Нађа Бурмаз, Невена Веселић, Вук Крагуљац, Магдалена Лазовић, Марија Рафаиловић, Наташа Станковић, Бојана Шеровић, Ивана Шеровић, Петар Башкаловић, Димитрије Дмитровић, Ђурђа Дмитровић, Ленка Купрешак, Андреј Пајоше Миковић, Марија Милетић, Стефан Поповић, Војин Ристић, Маша Шибак, Стефан Бабић, Петар Бајић, Дуња Ђаковић, Немања Ковачевић и Иван Поповић.

Ученици су постигли одличан успех у претходно завршеном разреду, а освојили су и једно од прва три места на највишем нивоу такмичења из области образовања. Услов за студенте, између осталог, био је просек виши од 9,50.

О додели је одлучивала комисија: Ангелина Прибаковић, Игор Матић и Игор Дрманац.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ