ОСМОМАРТОВСКА ИЗЛОЖБА ’24

Аутор:Весна Ђорђевић

Марија Аћимовић, Малгожата Вуковић, Мирјана Ђурашевић, Катарина Кљајић, Светлана Лучић, Биљана Марковић Крагуљац, Тања Спасић, Нела Спасојевић, Милица Сташић, Лела Стругаревић, Цеца Трифуновић и Кристина Кљајић – дванаест Врњчанки представило је своје ауторске радове у галерији Народне библиотеке „Др Душан Радић“ под називом „Осмомартовска изложба 24“.

– Овом приликом дванаест Врњчанки своје виђење лепоте представљају делом свог опуса кроз цртеже, слике, калиграфију, костим, накит, батик, дрворез и илустрацију. Њихова жеља је да ова групна изложба скрене пажњу на особеност, богатство и важност ликовног стваралаштва примењених уметности жена у нашем месту, али и да уједно дају свој допринос овдашњој културној средини. Дела су изложена без назива, а уколико би се тражила заједничка тематика, то је свакако жена. Она сама, акт, накит или костим за њу, светица, модерна или вамп, девојчица као илустрација за књигу, каже селекторка изложбе, Биљана Марковић Крагуљац која је разнородне радове склопила у магичну целину у галерији Библиотеке.

    Разнородни радови склопљени у магичну целину

Марија Аћимовић и Нела Спасојевић представиле су накит, Светлана Трифуновић костим, Милица Сташић картоне за фреску, Светлана Лучић и Тања Спасић уље на платну, Малгожата Вуковић цртеже, Катарина и Кристина Кљајић цртеже и илустрације, Мирјана Ђурашевић рељеф и колаж, Лепосава Стругаревић калиграфију, Биљана Марковић Крагуљац слике.

Врњачке уметнице показале своју креативност разноликим техникама у области примењене уметности, техникама у којима се остварују или су тренутно хтеле да покажу интересовање. Иначе, овогодишњи „осмомартовски круг“ окупио је ликовне уметнице, али и модне креаторке и математичарке, археолошкиње и књижњичарке, педагошке и хуманитерне раднице, жене које „стварају лепоту“ и шире добру енергију која је ових мартовских дана доступна свим посетиоцима у Библиотеци „Др Душан Радић“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ