ОДРЖАНА АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У „ГИМНАЗИЈИ“

Аутор:Даниел Цоковић

У просторијама врњачке „Гимназије“, 4. априла организована је трећа акција добровољног давања крви у текућој календарској години. Црвеном крсту из Врњачке Бање, подршку током ове акције пружиле су локалне средње школе „Угоститељско-туристичка школа са домом ученика Врњачка Бања“ и „Гимназија“, уз увек присутно медицинско особље Службе за трансфузију крви из Крагујевца.

Током акције прикупљена је 51 јединица крви. Први пут крв су дале 23 особе, док је 17 особа овом приликом одбијено из медицинских разлога. Треба истаћи и да је међу добровољним даваоцима било и 18 припадница нежнијег пола које су показале своју храброст и хуманост.

Ђорђе Ђукић, секретар ОО Црвеног крста Врњачка Бања, захвалио се директорима средњих школа на помоћи, волонтерима, ученицима и свим грађанима који су учествовали у још једној успешној акцији.

– Захвални смо што смо наишли на велики одазив и разумевање деце која дају крв. Ове акције су битне због тога што је то најздравија популација у друштву, и та крв је искључиво намењена за посебне случајеве и осетљиве групације, као што су труднице, породиље, бебе и деца. Поред волонтера из средњих школа који нам пружају помоћ како током саме акције, тако и у промовисању истих, јављају нам се и волонтери који су привремено расељена лица из Украјине и Русије. Помоћ у овој акцији пружила нам је и докторка која је завршила Војномедицинску академију у Санкт Петерсбургу и жели да волонтира у Црвеном крсту Врњачка Бања, рекао је Ђорђе Ђукић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ