АКТИВНОСТИ УЧЕНИКА ВРЊАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ У НЕДЕЉИ ЗАЈЕДНИШТВА И СЕЋАЊА

Аутор:Редакција

Све основне и средње школе су од 7. до 10. маја кроз различите активности обележиле Недељу сећања и заједништва, чији је циљ одавање поштовања жртвама, подршка њиховим породицама, пријатељима и широј заједници.

У складу са дописом Министарства просвете, у Гимназији у Врњачкој Бањи је реализован низ активности тим поводом.

Наставница српског језика и књижевности, Данијела Брђовић је у одељењима којима предаје реализовала следеће креативне радионице: одељењска песма на основу ученичког знања и креативности или уз помоћ вештачке интелигенције (групни рад, рад у пару); питај ме, па ћу ти одговорити – ученици једни другима постављају питања на задате теме; колаж техника – у одељењу 2-2 су ученици додатно реализовали ову радионицу (радови су изложени у учионици бр.5).

У сарадњи са Народном библиотеком „Др Душан Радић“ одржано је предавање „Ратна страдања на тлу Југославије“. Предавачи су били наставница историје у Гимназији, Ивана Радивојевић, Марија Петковић која је говорила о логору Бањица и ученица 4. разреда врњачке Гимназије Миња Стајковић која је говорила о логору Јасеновац.

Наставнице математике Мара Стевановић, Марија Стојановић и Бранкица Продановић организовале су у одељењима у којима предају такмичење у решавању логичке игре Судоку.  У такмичењу је учествовао 51 ученик, од којих се њих 10 пласирало у финале. Прво место у решавању Судокуа освојила је Исидора Цигулајкић, друго место Софија Стојковић, а треће место Јован Јочић. Ученици су награђени интересантним књигама.

    Креативност врњачких гимназијалаца

Одржан је турнир у баскету и малом фудбалу, на коме су учествовали ученици свих одељења Гимназије у мушкој конкуренцији. Турнир су реализовали наставници физичког васпитања Ненад Ђуракић и Иван Бурмаз.

Ученици II2 су учествовали у сценско-визуелном перформансу који је спојио ликовну културу, француски језик и математику, а који су реализовале наставнице Биљана Марковић Крагуљац, Бранислава Поповић и Марија Стојановић.

На часовима страних језика ученици су читали, рецитовали и преводили песме страних аутора на српски језик у којима су заступљене теме љубави, праштања, наде.

    Узроци и последице беса исписани у корену и крошњи дрвета

На часовима психологије путем радионице „Како се осећамо када се сукобљавамо“, као активност ученици су добили листове са цртежом дрвета и на месту корена уписивали који су то узроци беса, а затим су у крошњи писали које све последице беса могу да буду, шта се све деси. На другом цртежу дрвета су све исто урадили, само за другу емоцију, емоцију љутње. Ученици су презентовали свој рад, а потом се са ученицима дискутовало о томе шта су написали, упоређивали су ове две емоције, правили разлику међу њима, освешћавање последица ових емоција, подсетили се како у одређеним ситуацијама можемо да се осећамо исто или слично, а у неким другим потпуно другачије. Предметна наставница је Марија Стоиљковић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ