ФРУШКОГОРСКА ВИНСКА ШЕТЊА „FRUŠKA WALK&WINE 2024″

Аутор:Даниел Цоковић

У просторијама Туристичке организације Врњачка Бања, соби Данила Бате Стојковића, 22. маја одржана је конференција за штампу поводом промоције Фрушкогорске винске шетње „Fruškа Walk&Wine 2024”, која се организује 9. јуна у Иригу.

Присутним медијима на конференцији се обратила Милица Шушњић, самостални сарадник у сектору за развој и промоцију Туристичке организације Војводине и позвала све Врњчане да буду гости догађаја током којег ће имати прилику да уроне у чаробан свет фрушкогорских винограда.

– Фрушкогорска винска шетња се организује по други пут, први пут је организована прошле године и заиста је забележено велико интересовање посетилаца. Учесници који су присуствовали овом догађају прошле године су нам пренели заиста позитивне утиске што нас веома радује. У оквиру винског каравана обилазимо градове и представљамо Фушкогорску винску шетњу ширем аудоторијуму, пре свега медијима који ће те информације даље пренети широј јавности. На догађају ће учешће узети 18 винарија, а реч је о догађају који обједињује вински туризам, активни одмор и доприноси препознатљивости Фрушке горе као атрактивне туристичке дестинације. Током манифестације, винољупци ће имати прилику да уживају у инспиративној шетњи кроз винограде Фрушке горе, рекла је Шушњић.

    Милица Шушњић и Милан Попов, представници ТО Војводине

Милица Шушњић је истакла да Војвођани врло често долазе у Врњачку Бању, као и да према информацијама туристичких организација са којима сарађује ТО Војводина, и мештанима Врњачке Бање је веома интересантна Војводина као туристичка дестинација.

У оквиру промоције догађаја уприличена је и дегустација фрушкогорских вина и наградна игра за представнике медија.

Туристичка организација Војводине, организује 9. јуна Фрушкогорску винску шетњу „Fruška Walk&Wine 2024”, током које ће, на кружној пешачкој рути дугој 7,6 километара, винољупци имати прилику да дегустирају врхунска вина фрушкогорских винара на шест дегустационих пунктова као и да уживају у укусима локалних специјалитета. Инспиративна шетња кроз фрушкогорске винограде креће са Рибарског трга у Иригу, а туре се, почев од 12 часова, организују на сваких сат времена.

Шетаче, винопије на старту дочекује „Welcome desk“ на коме ће преузимати стартни пакет са чашом за дегустацију вина и торбицом, 6 ваучера за дегустацију вина, мапом руте, освежењем и поклон сувениром. Планиране су шетње у групама од 50 посетилаца са водичем, а полазак је на сваких сат времена. Шетајући стазом фрушкогорске винске шетње, посетиоци ће проћи поред урбаног дела Ирига, живописног сремачког насеља, манастира Ново Хопово, иришких винограда, фрушкогорских салаша, природног извора из доба Марије Терезије, а вратиће се на Рибарски трг кроз порту цркве Светог Николе. Након шетње, на почетној, а уједно и крајњој тачки, иришком Рибарском тргу, посетиоци ће моћи да изаберу и купе аутентична локална вина која су током хедонистичке шетње дегустирали на шест пунктова.

Организатор догађаја је Туристичка организација Војводине, уз подршку Министарства туризма и омладине, Покрајинске владе, Општине Ириг, Националног парка Фрушка гора, Удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „Срем – Фрушка гора“, Гаранцијског фонда АП Војводине, Развојног фонда Војводине и Винске престонице.

Заинтересовани љубитељи вина и Фрушке горе, могу да изврше куповину улазница онлајн и на GIGSTIX продајним местима, а све информације везане за Фрушкогорску винску шетњу се могу добити на сајту Туристичке организације Војводине, као и на друштвеним мрежама.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ