НАЦИОНАЛНА АСОЦИЈАЦИЈА УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Деветнаести конгрес Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије са међународним учешћем организован је од 22. до 26. маја у Хотелу „Бреза“. Конгрес је отворио доц. др Дарко Лакетић, народни посланик, председник Одбора за здравље и породицу Народне скупштине Републике Србије.

Од доцента др sc. мед. Небојше Вацића, председника НАУЗР Србије, сазнајемо да је мајски Конгрес окупио око 2.000 учесника који су имали прилику да чују 54 акредитована предавања и око 250 стручних саопштења.

    Доц. др sc. мед. Небојша Вацић

– XIX Конгрес НАУЗР Србије посвећен је иновацијама и трендовима који ће обликовати будућност позива здравственог радника. Циљ организовања Конгреса је да се размотре актуелни проблеми, да се прикажу нова достигнућа у свакодневном раду, размене досадашња искуства и укаже на проблеме са којима се среће медицинска сестра – здравствени техничар, рекао нам је Небојша Вацић.

Тема пленума на отварању Конгреса била је „Аферезно прикупљање ћелија из периферне крви и лечење ћелијама-посредованом хемобиотерапијом имунски-посредованих и неких малигних поремећаја применом DC и  CAR-T ћелија“, а предавач академик проф. емеритус др Бела Балинт, научни саветник. Пленарно предавање на тему „Улога медицинске сестре – техничара у клиничким истраживањима“ одржао је проф. др Драган Р. Миловановић. О „Утицају демографских и социоекономских фактора на настанак синдрома сагоревања у приватном сектору безбедности у Централној Србији“ говорио је др Дејан Вељковић, специјалиста опште медицине МУП РС Одред жандармерије Краљево, док је пленарно предавање „Профилакса венског тромбоемболизма код ортопедских пацијената“ одржао проф. др Иван Мицић, редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Нишу, спец ортопедије, УКЦ Ниш.

Активности националне асоцијације удружења здравствених радника Србије се одвијају кроз седам друштава Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије као организационе облике стручног деловања и 26 секција у оквиру Друштва медицинских сестара.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ