РЕСТОРАН „ТАНДЕМ“ ДОМАЋИН ХУМАНИМ ЉУДИМА

Аутор:Даниел Цоковић

Општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања у сарадњи са Месним одбором Црвеног крста из Новог Села, као и Службом за трансфузију крви из Крагујевца, 23. маја организовала је пету овогодишњу акцију добровољног давања крви, током које је прикупљено 35 јединица ове драгоцене течности.

Ресторан „Тандем“ у Новом Селу је био домаћин свим хуманим људима, а Хотел „Врњачке терме“ је даривао све добровољне даваоце крви гратис улазом на базен.

Ђорђе Ђукић, секретар Општинске организације Црвеног крста Врњачка Бања, захвалио се свим даваоцима крви, као и активистима који су пуно радили на промоцији овог догађаја.

– На основу одазива људи видели смо да постоји велика друштвена одговорност, превасходно мештана Новог Села, али и становника осталих насеља са територије наше Општине. Желим да се захвалим Ресторану „Тандем“ који нам је изашао у сусрет због велике фреквенције људе и близине паркинга како би могли да организујемо једну лепу хуману ствар. Велику захвалност дугујемо и Хотелу „Врњачке терме“ који је за све даваоце обезбедио једнодневну карту за коришћење њихових базена, рекао је Ђукић.

Из ОО Црвеног крста Врњачка Бања још једном су упутили апел свим младим, здравим и хуманим људима да се одазову оваквим акцијама, јер то представља вид пружања помоћи онима којима је најпотребнија, а то су мештани Врњачке Бање који се лече у болницама широм Србије.

    Милица Лазовић и Дарко Савовић, хумани Новоселци

Никола Радуловић, власник Ресторана „Тандем“, партнера Црвеног крста у организацији акције одржане у Новом Селу, истакао је да су веома поносни на учињено дело.

– Препознали смо акције великих хуманитараца који учествују на територији Општине Врњачка Бања, тако да смо због велике фреквенције људи која се окупља овде код нас у ресторану, као и у самом Новом Селу, одлучили да изађемо у сусрет и заједно са Црвеним крстом Врњачка Бања одржимо акцију добровољног давања крви. Драго нам је да смо изашли у сусрет и што се доста људи одазвало, поготово када знамо да је свака боца крви битна у спасавању живота других људи. Заједно са Црвеним крстом из Врњачке Бање, директорима јавних установа и предузећа, представницима локалне самоуправе, настојаћемо да акција постане традиционална и да ће се одржавати сваке године у Ресторану „Тандем“, рекао је Никола Радуловић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ