ОДРЖАНИ „ВИДОВДАНСКИ СУСРЕТИ ПЕНЗИОНЕРА“

Аутор:Даниел Цоковић

Прослава традиционалне  манифестације под називом „Видовдански сусрети пензионера“, одржана је 28. јуна у организацији Удружења пензионера Општине Врњачка Бања у ресторану Хотела „Банбус“.

Овогодишњи „Видовдански сусрети пензионера“ започели су минутом ћутања у част пок. др Милекић Светолика, оснивача и дугогодишњег председника Удружења пензионера Општине Врњачка Бања, који је недавно преминуо.

    Милијанка Златић и Лука Јовановић

Милијанка Златић, председница Удружења Општине Врњачка Бања, поздрављајући присутна удружења на прослави, изразила је наду да ће се „Видовдански сусрети пензионера“ наставити и у будућности.

– Видовдан је дан историјских прекретница, успона и падова у животима наших предака, нас самих и врло вероватно нашег потомства. То је дан када је вековима уназад разним историјским дешавањима исписивана историја, врлинама и манама нашег народа. Данас славимо и десетогодишњицу побратимства са Удружењем пензионера из Братунца, из Републике Српске. Желим да се наши сусрети и сарадња два наша братска удружења наставе и даље. Поздрављам и сва удружења пензионера Рашког, Расинског и Моравичког округа са којима сарађујемо и са којима се дружимо,  као и наше пријатеље из Удружења инвалида рада из Обреновца, поручила је Милијанка Златић.

Удружење пензионера Општине Врњачка Бања је пре десет година потписало Повељу о братимљењу са Удружењем пензионера Општине Братунац из Републике Српске захваљујући иницијативи пок. др Милекић Светолика и тиме препознало потребу за уједињењем, као одговор на учесталије изазове и све веће тензије којима је изложен српски род где год се налазио.

– Десета година како долазимо код браће и сестара у Врњачку Бању  и сарадња између наша два удружења је на веома високом нивоу на свим могућим пољима. Бог је Врњачкој Бањи дао све што треба, то је најлепша Бања у Србији, а ми колико волимо Србију, толико волимо и Врњачку Бању. Сваког 12. маја за Светог Василија Острошког који је уједно и крсна слава Удружења пензионера Општине Братунац, браћа и сестре из Врњачке Бање долазе код нас на дружење, рекао је Лука Јовановић, председник Удружења пензионера Општине Братунац.

Захвални на испољеном доприносу, залагању, одрицању, разумевању и несебичној подршци и помоћи у раду, Удружење пензионера Општине Врњачка Бања, доделило је и посебне захвалнице, признања и повеље заслужним појединцима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ