„ЗЛАТНЕ НИТИ“ ВРЕДНО РАДЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Богатство народне ношње, ткање, плетење, вез, златовез, Удружење „Златне нити“ које предводи Светлана Трифуновић успева да отргне од заборава, да поврати старе занате и умећа, прегршт народног блага. Удружење окупља чуваре традиције, обичаја, ручних радова, кулинарских специјалитета из Србије и земаља региона и активно ради током целе године испуњавајући обавезу према будућим генерацијама.

Недавно су чланови „Нити“ били учесници предавања SeCid посвећено писању пројеката за развој сеоског и домаћег туризма. Прилог за ТВ Пинк снимљен је у радионици Удружења. Светлана Трифуновић изразила је своју креативност приликом организације  овогодишњих Сусрета села и аранжирања свечане бине. Вредне златне руке потрудиле су се да извезу дечије кошуље и хаљине за потребе КУД-а „Џивџан“ уочи традиционалног Џивџан феста.

Крајем маја, „Златне нити“ су представљале Врњачку Бању на манифестацији „Свињарско предвечерје“ у Доњем Товарнику. Осим презентовања богатог штанда, чланови „Златних нити“ учествовали су у топљењу масти, прављењу чварака и мешењу салчића.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ