СЕОСКЕ ЖЕНЕ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Удружење „Сеоске жене Општине Врњачка Бања“ постоји четири године и окупља жене сеоске средине које се баве пољопривредном производњом и прерадом пољопривредних производа као и шумских плодова. Поред економског јачања жена, удружење је ту и да би се дружиле, училе, размењивале искуства.

    Врњачки штанд привукао је велику пажњу

– Од самог оснивања, наша велика подршка био је Жарко Марковић, човек који је живео и радио на селу и разумевао и добре и лоше стране сеоског живота. Многе путеве нам је отворио, прокрчио а на нама је да наставимо даље. Посете многих манифестација су биле у његовој организацији. Овог пута биле смо позване у Влашку код Младеновца на манифестацију „Прва сарма Шумадије“. Заједно са УГ „Новоселац“ учествовале смо на овој прелепој манифестацији дружења и народног стваралаштва. Наравно, ту је и пехар за најлепши штанд, рекла нам је Маријана Шибак, председница Удружења „Сеоске жене“.

Средином јуна представнице Удружења „Сеоске жене“ учествовале су на манифестацији ,,Крагуј базар фест“, осмишљеном да на једном месту понуди гастрономске специјалитете из занатске производње, домаћу храну, најквалитетније сухомеснате производе, мед, сир и различите рукотворине.

– Поред свих обавеза које жене на селу имају у летњем периоду и када је тешко наћи слободно време, морамо одвојити време за по неку манифестацију а када је и продајног карактера, то је већ наше економско јачање. На први „Крагуј базар“ смо дошле како због продаје наших производа, тако због подршке да сама манифестација заживи и да се чешће организује као ноћни базари у Београду и Новом Саду, додаје Маријана Шибак.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ