Аква-парк „Рај“ овог лета почиње са радом

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Председник врњачке Општине Бобан Ђуровић обишао је 30. марта радове на изградњи Спортско-рекреативног комплекса Аква парка „Рај“. Летњу сезону 2021. године обележиће почетак рада једног дела великог, модерног Аква парка, достојног Врњачке Бање чији је развој последњих година у снажном замаху. Садржај туристичке понуде Врњачке Бање достиже ниво који може да задовољи све потребе модерног госта. Туристи ће у овом „рајском“ воденом царству пронаћи прави спас од врелих летњих дана и према афинитетима: место за одмор и релаксацију или место које ће им пружити адреналинско искуство и авантуру.

Бобан Ђуровић, Бранислав Бежановић и Младен Обрадовић, власник ПД „Amiga Aqua“ д.о.о. у обиласку Аква парка

– С обзиром да смо имали веома тежак временски период и снег до пре неколико дана, а да се ради  доста земљаних радова са великим, тешким машинама, врло сам задовољан динамиком која се постиже и обећањима која долазе од власника Аква парка, а то је да ће у наредних десет, односно дванаест недеља у потпуности бити завршена прва фаза Аква парка која подразумева пуштање у погон дечјег базена, великог базена са вештачким таласима, лење реке, осталих мањих пратећих водених садржаја и ресторана. Видели смо филтерска постројења која су већ постављена и која само треба да се пусте у погон. Што се тиче самог поплочавања и сређивања унутар и око Аква парка имамо обећање да ће то у наредних 15-20 дана бити у потпуности сређено. До лета ћемо имати отворен први део Аква парка, а током јула и августа наставиће се са изградњом високих тобогана. Највиша тачка тобогана за спуштање биће 30 метара. Те атракције су такве да се могу радити у било које доба године, а оно што је најбитније, њихова динамика је орочена и оне ће бити у потпуности завршене до краја ове године.


Оно што је заједнички посао, то је паркирање око самог Парка. Знам да тај део посла брине становнике који живе у Олимпијској улици. Ми ћемо направити гаражу у Улици рај, где ће се стационирати возила корисника Аква парка. У читавој зони око Аква парка се ради паркинг простор који ће моћи да прими близу 400 аутомобила. Испред те зоне ће бити дрворед који се већ сада ради, наравно и ограда и све ће то имати једну модерну физиономију, оно што и заслужује тај део простора. У моменту завршетка бићемо заиста поносни што такав објекат имамо у Врњачкој Бањи.

Аква парк ће имати огроман ресторан, део услужних апартмана који ће бити у склопу Аква парка, додатни ресторан који ће бити код зоне базена са вештачким таласима што подиже атрактивност, конкурентност у тој области.  С обзиром да познајем пројекат, сигуран сам, да ће ово бити један од најлепших, најмодернијих и најлуксузнијих аква паркова у Србији. Он прати развој који ради локална самоуправа са Владом, прати управо овакве улагаче који граде хотеле.  На нама остаје да чекамо и верујемо да ће што пре проћи време Ковида-19, да ће доћи до нормализације стања где ће Врњачка Бања бити спремна да буде прва у Србији по питању туризма, и даље најпосећенија, са новом клијентелом и да ће изаћи на европско и светско тржиште о коме одавно маштамо, изјавио је Ђуровић након обиласка Аква парка.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ