Председник општине обишао радове у Олимпијској улици

Аутор:Срђан Удовичић

По завршетку радова на водоводној и канализационој мрежи у делу Олимпијске улице, као и грубих радова на изградњи Аква парка, створени су услови за почетак прве фазе реконструкције ове саобраћајнице. Радове у Олимпијској улици 30. марта, обишао је председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, у пратњи помоћника председника општине Саше Грковића и директора Општинске стамбене агенције, Бранислава Бежановића.

Прва фаза реконструкције обухвата асфалтирање улице у дужини од 560 метара и ширине 5,5 метара, са већ постојећим тротоаром. Грађани који живе у овом делу Врњачке Бање моћи ће безбедније и комфорније да се крећу, а саобраћај ће бити боље регулисан посебно у периоду веће фреквенције возила која се очекује отварањем Аква парка.У плану је и реконструкција Улице рај која ће бити проширена са две траке која ће отварањем Аква парка, такође, бити далеко прометнија.


„Са власницима Аква парка је договорено да читавим појасом уз Аква парк, у оквиру своје парцеле, обезбеде зону паркиралишта, а испред паркиралишта зону тротоара. На овај начин добиће се на функционалности, добићемо нови простор за паркирање возила чиме се неће ометати већ постојећи саобраћај“, рекао је председник општине, Бобан Ђуровић.

Ђуровић је нагласио да ће Општина настојати да у сарадњи са ЈП „Белимарковац“ реши питање атмосферских вода израдом комплетног система за одводњавање све до шуме на Рају, а затим према реци.

 „Желимо да уз обимне радове који се у овом делу изводе решимо све проблеме и створимо једну нову зону Врњачке Бање, где ће Аква парк имати један прелеп амбијент који ће бити део будуће понуде и сигуран сам место где ће се највише задржавати наши гости и туристи“, додао је Ђуровић.


Друга фаза радова у Олимпијској улици уследиће након што Општинска стамбена агенција регулише имовинско-правне односе како би се десна страна наведене улице ставила у функцију пешачке стазе са тротоарима због велике концентрације деце у овом делу, али и грађана који овде живе. Реконструкција је планирана до Руђинаца где ће се, такође, у сарадњи са ЈП „Белимаркоовац“, најпре, извршити замена водоводних и канализционих цеви, а затим иста пресвући новим асфалтом. Наведене радове финансира Општина Врњачка Бања, а изводе се преко Општинске стамбене агенције.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ