На фотографији: Идејно решење ентеријера

Ускоро у Врњачкој Бањи Иновативни развојни центар

Срђан Удовичић

Врњачка Бања као туристичко место прве категорије има потребу за јачањем капацитета у подручју дигитализације услуга које јавна управа пружа свим својим корисницима. У том циљу, реализован је пројекат у сарадњи са Министарством без портфеља за иновације и технолошки развој у прошлом сазиву Владе Републике Србије, др Ненада Поповића. Вредност инвестиције износи 38 милиона динара, а радове на простору, где ће се налазити Иновативни развојни центар обишао је председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић са сарадницима.

Бежановић, Ђуровић, Грковић и Дуњић

„У скалду са привредним развојем наше општине, дошли смо до статуса да радимо на отварању Иновативног развојног центра. Ово је велики искорак у домену савременог пословања које Бања није имала и није могла очекивати у неком претходном периоду. Ослањали смо се на велике центре. Успели смо да достигнемо тај ниво и да отварањем овог развојног центра пружимо подршку у пословању свим привредним субјектима у Врњачкој Бањи, који ће у сваком тренутку добијати информације о актуелним субвенцијама, информације о почетку започињања приватног бизниса, да ли су актуелни јавни позиви за одређене категорије привредника и слично“, рекао је Ђуровић.  

Идејно решење ентеријера

Иновативни развојни центар (ИРЦ) биће опремљен савременом ИТ опремом и представљаће један од модела за развој „smart city“ програма. Софтверским и хардверским решењима ИРЦ ће допринети ефикаснијем раду локалних органа, већем степену задовољавања услуга јавне управе, омогућиће подршку за развој предузетничких компетенција и допринети оснивању што већег број start up-ова. ИРЦ ће омогућити додатно усавршавање и унапређење кадрова неопходних за будући одрживи развој заснован на иновацијама и дигитализацији, не само наше општине, већ и jединица локалне саоуправе (ЈЛС) у окружењу.

Иновативни развојни центар обухватаће простор од скоро 200 квадрата,  који је смештен на Аутобуској станици, а коју је, комплетну, са површином од 7 хектара и припадајућим девастираним објектима купила Општина Врњачка Бања, 2013. године, након неколико неуспелих приватизација и предузећа које је било у стечају.  ИРЦ ће се састојати из 5 канцеларија, отвореног канцеларисјког простора, сале за састанке, сале за презентације, оставе и сервер сале. Биће опремљен ИТ опремом нове генерације и представљаће један од модела за развој „smart city“ програма и допринос дигитализацији јавне управе и одрживом развоју региона.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ