Председник задовољан динамиком радова у Дому здравља

Аутор:Ана Стојковић

Завршетак радова у Дому здравља у мају месецу. У врњачком Дому здравља тренутно је у току последња фаза радова које је у пратњи директорке др Малићанин обишао председник врњачке Општине Бобан Ђуровић са сарадницима. Председник је од стране директорке др Малићанин упознат са током радова а обишао јер и организационе јединице које су завршене.

– Улазимо у завршну фазу радова и као што смо најавили остаће да се заврше организациона јединица АТД и рентген пошто је епидемија у току и те две организационе јединице су потребне за дијагностику и лечење  оболелих од Ковида-19 а након њих, на  крају ће доћи на ред Служба Хитне помоћи. Користим прилику да наше суграђане, који су били дивни и имали разумевања у свим фазама радова у Дому здравља, замолим да се стрпе још мало јер, као што рекох, радови су у завршној фази. Без обзира на радове ми све пацијенте збрињавамо јер су они, наравно на првом месту а како би што пре све било приведено крају ради се и у поподневним сатима. Ја очекујем завршетак радова у мају месецу, тада очекујемо  долазак људи из врха власти да отворе Дом здравља, на  понос и нас који радимо у овој здравственој установи, на понос Општине Врњачка Бања, суграђана и наших гостију, рекла је директорка Дома здравља  др Весна Малићанин.

По њеним речима када све буде завршено ово ће бити најлепши Дом здравља у Србији. Председник Ђуровић је у пратњи својих сарадника, помоћника Саше Грковића и директора Општинске стамбене агенције Бранислава Бежановића обишао све  организационе јединице и оне које су завршене а и оне у којима су радови тренутно у току. Он је истакао да је изузетно задовољан динамиком радова који теку пре свега јер је у самом старту радова  на другој фази било доста потешкоћа. У том тренутку десило се  погоршање  ковид ситуације у Србији што је довело до тога да није било могуће испоштовати договорену динамику радова а било је и проблема са извођачима и подизвођачима радова у том тренутку.

– Сви проблеми које смо имали су сада иза нас, радови су сада у поодмаклој фази, завршавају се по планираној динамици и очекујем да ће  у року који је задат, Дом здравља бити у потпуности завршен. Током обиласка и утврђивања стања докле се стигло дали смо себи задатке које би ових дана  требало да завршимо а то је да партерни простор испред зграде Дома здравља буде потпуно очишћен, да се обаве припреме за асфалтирање паркинг простора а наша фирма ЈП „Нови Аутопревоз“ ће извршити обележавање паркинг места. Са извођачем радова смо договорили да се комплетан шут и отпадни материјал из саме зграде у потпуности уклони. Оно што је јако задовољавајуће када уђемо у реновиране просторије јесте изглед истих. Заиста смо поносни што један овакав објекат постоји у Врњачкој Бањи и што је на овакав начин уложен новац. Показало се да је била добра политика улагања у образовање и здравство што се показало као веома добар потез. Срећан сам што је држава препознала и подржала наш пројекат заједно са средствима локалне самоуправе и што ће Врњачка Бања поред других битних објеката имати и Дом здравља као један од најбитнијих  у стадијуму највећег стандарда који постоји у области здравства. Придружио бих се апелу директорке Дома здравља да суграђани још мало имају стрпљења због промене термина рада пре свега рендген апарата зато што технички није могуће рендген преместити у неку другу просторију  и зато ће бити направљен компромис који неће бити на штету пацијената али ће  бити ограничен рад рендген апарата, очекујем да неће бити неких већих проблема а суграђани ће бити благовремено обавештени, рекао је председник Ђуровић. Он је похвалио рад радника Дома здравља и друге медицинске раднике са територије Општине Врњачка Бања јер су у овим тешким тренуцима давали и дају максимум свог рада а све у циљу заштите пре свега живота, здравља Врњчана и гостију  и самим тим показују висок степен одговорности и доброчинства јер у систему и условима отежаног рада ниједном нису поклекли и избегли свој посао.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ