Светски дан књиге и ауторских права

Марина Ст. Јанковић

Успела радионица у школи „Младост“

Поводом обележавања  Светског дана књиге и ауторских права, 23. априла,  у Основној школи  „Младост“  у Врњцима одржана је радионица. Стручнe сарадницe школе – Милена Миладинов, педагог и модератор Ученичког парламента и Дејана Данојлић, библиотекарка са  ученицима трећег разреда и члановима Ученичког парламента обележили су овај дан  како би се послала порука о магији читања и важности развијања љубави према писаној речи, према књигама. Библиотекарка је упознала ученике са новим књигама које су обогатиле књижевни фонд школске библиотеке, а чине га занимљиве приче, басне, звучне књиге, бајке, лектире које су доступне ученицима и наставницима у сваком тренутку.

Чланови Парламента презентовали су своја омиљена књижевна дела,  говорило се о значају читања књига, о најдражим писцима и песницима. Након уводног дела радионице прешло се на израду папирних ликова са мотивом књиге у циљу популаризације читања. Радови су изложени на видном месту у Библиотеци.

По речима библиотекарке Дејане Данојлић књижевни фонд је обогаћен захваљујући ентузијазму и предузимљивости директора школе Игора Дрманца.

Како истиче педагог Милена Миладинов, радионица је наишла на задовољавајуће реакције код ученика. Дружење је протекло у пријатној и радној атмосфери. Велики допринос радионицама које се реалузују у школи „Младост“ пружају чланови Ученичког парламента који су увек отворени за сарадњу и самостално иницирају и реализују многе активности уз свесрдну подршку њихове модераторке Милене Миладинов.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ