Дан школе „Младост“

Марина Ст. Јанковић

Континуитет у напретку

На Ђурђевдан, 6. маја, на скроман начин обележена је слава Основне школе „Младост“ Врњци. Директор школе Игор Дрманац и неколицина запослених, поштујући противепидемијске мере, у присуству локалног свештеника Радована Ђорђевића обавила је сечење славског колача не прекидајући завет добротворки Милунки Видаковић да се прославља њена крсна слава Ђурђевдан. У преподневним сатима делегација Школе обишла је њен гроб и одала почаст овој изузетној жени.

Милунка Видаковић

Према речима директора Дрманца и ове године радило се на набавци наставних средстава, уређењу школе и школског дворишта. Школа ће и у наредном периоду радити на остваривању планираних инвестиција, како би одржала континуитет у напретку. Он је на крају свог обраћања изразио  захвалност ученицима, наставницима и родитељима на преданом раду који резултира успесима, на стрпљењу, узајамном поштовању  и превазилажењу свих потешкоћа. Ученицима и њиховим породицама пожелео је да им Свети Ђорђе подари здравље, срећу и успех у раду, а колегама и успех у стицању али и у преношењу знања.

Милунка Видаковић је пре нешто мање од једног века поклонила хектар своје ливаде за изградњу школе. Зидање је отпочело 1929. године, а потпуно завршено 1930. године када је на Ђурђевдан нова школа и отворена.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ