На фотографији: Заборавио сам да ставим текст слике

Активности Основне школе „Младост“

Марина Ст. Јанковић

ЂАЦИ ИСКУСТВЕНО БОГАТИЈИ

Пет ученица Основне школе „Младост“ из Врњаца са водитељком радионице Предузетништва посетило је 2. јуна „Женски центар Милица“ у Врњачкој Бањи. Ученице су биле у прилици да се детаљније упознају са радом и активностима које Удружење спроводи.

Ђурђа Петровић са ученицама Школе „Младост

– Овом посетом желели смо да се ученица и ближе упознају са радом Удружења који дуги низ година успешно функционише у нашој локалној заједници, истакла је Милена Миладинов, водитељка радионице Предузетништво. У Удружењу су нас дочекале координаторке Сузана Крстић и Оливера Богићевић које су нас ближе упознале са тренутним пројектима, видовима подршке које Удружење пружа женама које су оболеле од карцинома као и са видовима превентиве које спроводе у нашој локалној заједници у погледу редовних здравствених прегледа.

У „Женском центру Милица“

Након  посете Удружењу, ученици су посетили  породицу Петровић која их је упознала са радом и производњом лицидерског сувенира. Најпознатији колач у облику срца је лицидерско срце који је присутан као препознатљив етно детаљ и атрактиван сувенир. Од Ђурђе Петровић ученицe су сазналe колико је потребно времена да се стигне до финалног производа, као и да се по начину украшавања препознаје из које породице долази срце и из ког краја. Ученицe су са пажњом испратилe  предавање и активно су учествовалe у дискусији. Вратили смо се задовољни али и богатији за још једно искуство. Важно нам је да се ученици упознају са радом других установа и организација из наше локалне заједнице, док с друге стране ученици воле  овакав вид посете и дружења, истиче Милена Миладинов.

Основна школа „Младост“ веома је активна у радионичарском раду са својим ученицима и перманентно им пружају могућности да шире своје видике, што је драгоцено животно искуство које надилази класично школско образовање.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ