На фотографији: Председник Ђуровић са директорком Стодић у обиласку новог објекта Гимназије

Динамика радова у Гимназији охрабрује

Срђан Удовичић

Председник врњачке Општине обишао радове у Гимназији

Камен темељац за нов објекат Гимназије постављен је у јулу 2017. године, а посао изградње био је поверен Грађевинском привредном друштву „Банковић“ из Сурдулице. Међутим,  због непоштовања уговорених обавеза уговор је раскинут. Након раскида уговора, на тендеру за извођача завршних радова нове зграде Гимназије изабрано је предузеће „Грађинг“ доо из Александровца.  Радове је у пратњи директорке врњачке Гимназије Дојне Стодић обишао председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

„Динамика радова који се спроводе охрабрује и верујем да ће овај објекат бити завршен у задатком року и стављен у функцију, а то је крај септембра. Овде се ради о једном драгуљу. Бисеру Врњачке Бање. Можда једном од најбитнијих објеката. Нова зграда Гимназије остаће вековима и после нас. Из тог разлога је битно да радови буду квалитетно изведени, а да Гимназија добије репрезентативну зграду која ће бити понос свих нас, врњчана“, говори председник Ђуровић.

Средства за комплетно опремање објекта, у вредности од око 30 милиона динара, Гимназија је успела обезбедити преко конкурса.

„С обзиром да опрема заузима увек високу ставку у самој вредности пројекта јако је битно што је  новац обезбеђен и што ће ова институција имати комплетан систем који се може користити, пре свега због ученика ове школе, а и оних који ту раде. Пројектом је предвиђено и партерно уређење. Просторије које смо обишли су у фази завршетка. Следи постављање пода и расвете. Посебно ми се допада распоред самих просторија, које пружају велики спектар могућности. Поред учионица за ученике и кабинета за професоре, постоје и додатни простори, као што је сала на последњем спрату, а која ће, надам се бити коришћена и у неке друге сврхе. Очекујем да ће људи који раде у овој установи, будући ученици и они који у неком тренутку буду били део ове школе, бити задовољни што један овакав објекат постоји у Врњачкој Бањи и што ће Гимназија напокон имати свој простор који ће користити на прави начин“, додаје председник врњачке Општине.

Гимназија и Угоститељско-туристичка школа су деценијама делиле простор. Изградњом новог објекта Гимназије, биће омогућено лакше организовање наставе обе школе.

„Обе школе су и до сада функционисале по свим принципима и нормативима, како су зацртале, али ово одвајање ће олакашати функционисање и једне и друге школе и створиће комфор у просторијама у којима бораве. Неће бити преклапања заједничких трошкова, неће бити договора око одређених просторија које су у датом тренутку потребне и једнима и другима. Ми смо као локална самоуправа, препознали потребу да се, уз подршку и залагање свих људи који су водили школу, директорке и њених сарадника, као и људи који су дали донације, попут фирме „Архитект про“, школство унапреди на највиши могући ниво. Општина је препознала значај и интерес улагања у школство, од предшколског, преко основног и средњошколског, па до факултетског“, закључује Бобан Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ